Print

Gulrotcupcakes

Oppskriften gir ca 36 minicupcakes eller 18 vanlige.

porsjoner 36 minicupcakes

Ingredienser

Gulrotmuffins

  • 2 stk egg
  • 1,5 dl sukker
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 0,25 ts salt
  • 0,75 dl olivenolje
  • 2 store gulrøtter revet

kremostfrosting

  • 75 gr smør
  • 200 gr melis
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 100 gr philadelphiaost

Instruksjoner

gulrotmuffins

  1. Start med å finne fram ingrediensene, slik at eggene blir romtempererte og alt er klart. Finrasp gulrøtter og bland hvetemel, natron, kanel og salt. Forvarm ovnen til 190 grader.

  2. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til en tykk eggedosis. Sikt i den tørre blandingen og rør sammen. Rør inn oljen og deretter de raspede gulrøttene.

  3. Fordel i muffinsformer. Skal du lage minimuffins er det ca 1 ss pr. muffin, lager du "vanlig" størrelse kan du ta ca 2 ss. Stek midt i ovnen. Minimuffins trenger ca 8-10 minutter, vanlige trenger ca 10-12 minutter.

  4. Sett til kjøling og kjøl helt ned før du begynner å lage kremen.

kremostfrosting

  1. Start med å piske romtemperert smør, melis og vaniljesukker hvitt. Når smørkremen er blitt ordentlig hvit og luftig kan du tilsette philadelphiaost. Det er viktig at denne er ordentlig kald for at kremen skal få riktig konsistens. Du må ikke piske kremen for lenge etter at kremosten er tilsatt, kun til kremosten er godt blandet med smørkremen. Frost cupcakesene og spis!