-
Bland hvetemel, sukker, malt kardemomme og salt. Smuldre i fersk gjær.
Bland romtemperert egg og melk og elt det våte i det tørre. Bruk kaldt, litt mykt, smør. Elt alt smøret godt inn, dette vil ta ca 10-15 min. Kle bakebollen med plast og sett til heving.
-
Bland sammen romtemperert smør, brunt sukker og kanel.
-
Ha den ferdig hevede deigen ut på benken. Del i to og legg det ene emnet til side. Kjevle deigen ut til et stort rektangel, ca 5-7 mm tykk. Smør på ca halvparten av kanelfyllet og brett over. Del deigen i 12 ca like store emner. Snurr og brett til du får 12 fine snurrer på et bakepapirkledt brett.
-
Sett på ovnen på ca 225 rader og sett snurrene til etterheving, ca 30 min. Pensle snurrene med egg og vannblandingen og strø over perlesukker. Stek snurrene i ca 12 minutter.