Print

Søtpotet burgerbuns

Aktiv tid 30 minutes
Passiv tid 15 minutes
Total Time 48 minutes

Ingredienser

  • 250 gr søtpotet mos
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl vann lunkent - ca 25 grader
  • 7 gr tørrgjær
  • 1 egg
  • 3 ss smør smeltet
  • 2 ss honning
  • 1 ts salt
  • ca 450 gr hvetemel
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts vann
  • sesamfrø

Instruksjoner

  1. Kok opp og mos søtpotet. La mosen kjøle ned.
  2. Bland 1,5 dl hvetemel, 1,5 dl lunkent vann og 7 gr tørrgjær og la det stå i 10-15 min - til det begynner å boble.
  3. bland egg, smeltet smør, honning, salt, hvetemel, olivenolje, gjærblandingen og søtpotetmosen i en bakebolle eller kjøkkenmaskin. Elt godt og sett til heving ca 2 timer.
  4. Hell den hevede deigen på benken og del i ønsket mengde emner - jeg valgte 12. Rull hvert emne til en ball og klem den flat på et bakebrett. Sett til etterheving ca 45 minutter
  5. Skru ovnen på 200 grader. Når ovnen er varm kan brødene pensles og toppes med sesamfrø før du har brettet i ovnen. La brødene steke i ca 15 minutter.