Print

Mexicansk gryte med bønner og søtpotet

Bruk en stor kjele, minst 4,5 liter.

Gryta skal koke i 4-5 timer.

Aktiv tid 20 minutes
Passiv tid 5 hours
Total Time 5 hours 20 minutes

Ingredienser

  • 2 ss olje
  • 3 middels løk hakket
  • 7 fedd hvitløk finhakket
  • 3 stk chili finhakket
  • 1 stk rød paprika i biter
  • 1 stk grønn paprika i biter
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 5 dl tomatjuice
  • 2 bokser flådde hermetiske tomater
  • 2 middels søtpotet i biter
  • 4 ss spisskummen
  • 3 bokser sorte bønner

Topping

  • Avokado
  • revet ost
  • Rømme
  • Tortilla chips
  • Fersk koriander

Instruksjoner

  1. Ha olje i en stor kjele. Ha i løk og hvitløk og surr i oljen i et par minutter. Tilsett chili og paprika, la grønnsakene surre i gryta til de er myke og blanke. Ha så i tomatpuré og rør godt.
  2. Tilsett grønnsaksbuljong/fond, tomatjuice, tomater, søtpotet i biter og spisskummen. Kok og og la småkoke på middels/lav varme i 3-4 timer, rør innimellom.
  3. Når gryta har kokt i 3-4 timer og væsken er godt redusert er det tid for å ha i sorte bønner. Skyll godt og hell i gryta. Småkok i ca 1 time til.
  4. Gjør klar toppingene og server.