Print

Søtpotet- og quinoagryte med kylling

Passiv tid 30 minutes
Total Time 30 minutes
porsjoner 4 persjoner

Ingredienser

  • 600 g kyllingfilé i biter. max 2x2cm
  • smør, salt og pepper
  • 1-2 ss Meierismør
  • 1 stk rødløk finhakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1 stk rød chili finhakket
  • 0,25 ts kanel
  • 2 ts paprikapulver
  • 600 g søtpotet i biter
  • 8 dl kraft kylling eller grønnsak.
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 dl quinoa skyll i kaldt vann
  • 1 boks sorte bønner skyll i kaldt vann
  • salt og pepper smak til

Instruksjoner

  1. Skjær råvarene som angitt i oppskriften. Stek kyllingen i en gryte med smør, salt og pepper. Sett til side.
  2. Ha smør og løk i kjelen. La løken surre et par minutter før du tilsetter hvitløk og chili. La blandingen surre videre et par minutter før du tilsetter kanel og paprikapulver. Rør godt om og tilsett søtpotet. Rør om mens søtpoteten surrer i gryta i noen minutter. Tilsett kraft og tomater og kok opp. La putre i 5 minutter, før du tilsetter quinoa. La gryta putre videre i 15-20 minutter. Smak til med salt og pepper, ha i kylling og bønner og la det hele trekke noen minutter. Server med lime og koriander til.