I januar i år bestemte jeg meg for å innføre noe så hipt og trendy som vegetarmandag, og det har vært veldig ålreit av flere årsaker. For det første har det åpnet øynene mine for utrolig mye god og spennende mat som jeg ikke før har testet. Det har også utfordret meg i form av å prøve å finne nye oppskrifter og prøve nye råvarer. Denne vegetarretten er ganske basic, tar veldig kort til å lage og er veldig god. Denne oppskriften er stor nok til middag til meg og samboeren + lunsj til samboeren – altså ca 3 porsjoner.
vegetarpasta med sopp og grønnkål
Denne gangen valgte jeg å bruke fersk pasta, men det er over hodet ikke et must. Bruk den pastaen du har, men gjerne fullkorn. Dersom du har fersk pasta kan du imidlertid putte den rett i panna, uten å koke den først. Hvis du bruker tørket pasta kan du koke den så den er al dente – ta avet par minutter av den oppgitte koketiden på pakken.
Ingredienser:
♥ litt olje
♥ 1 stor løk – finhakket
♥ 2-3 fedd hvitløk – finhakket
♥ 250 gr aromasopp eller sjampinjong – i skiver
♥ godt med salt og pepper
♥ ½ dl hvitvin – kan utelates eller byttes i litt ekstra sitronsaft
♥ litt sitronsaft
♥ 3 dl fløte
♥ 400 gr fersk pasta eller 3 porsjoner tørket.
♥ Parmesan – raspet
♥ ca 80 gr grønnkål – i strimler
Start med å finhakk løk og hvitløk, skjær sopp i skiver og grønnkålen i strimler. Husk å vask grønnkålen og skjær ut de store stilkene før du strimler den.
Stek løk og hvitløk i en varm panne med litt olje, til løken er myk og blank. Tilsett sopp og salt og pepper. La det hele steke i noen minutter før du tilsetter fløte, sitron og eventuelt hvitvin. Skru temperaturen ned til middels+. Ha i fersk/al dente kokt pasta og la det hele redusere noe. Rasp over parmesan og bland inn i fløtesausen.
Etter ca 5-10 min kan du tilsette grønnkålen og blande den inn. Gi den et par minutter til å «falle» litt sammen så er det klart til servering.
Topp med litt ekstra parmesan og gjerne litt pepper. En rask og enkel, men fortsatt veldig god hverdagsrett med masse gode næringsstoffer.
Bon appétit♥

Vegetarpasta med sopp og grønnkål
Ingredienser
- 3 posjoner fullkornspagetti
- 1 stor gul løk
- 3 fedd hvitløk
- ca 250 gr sopp sjampinjong eller aromasopp
- ca 100 gr grønnkål
- 3 dl fløte
- Parmesan - i saus og som garnityr
- salt og pepper
- 0,5 dl hvitvin kan byttes ut med litt sitron
Instruksjoner
-
Stek løk og hvitløk. Tilsett sopp, salt og pepper. Ha i fløte, sitron og hvitvin. Tilsett pasta og parmesan. La koke inn. Ha i grønnkål og la "falle sammen". Smak til med salt og pepper, syre (sitron) og parmesan. Server med raspet parmesan og eventuelt litt ekstra pepper.