Denne gryta er digg, den er rask og enkel å lage, den er rimelig billig, den gir varme og den er ganske så sunn! Jeg håper du liker den.
Jeg har valgt å bruke hvit quinoa, men sånn for smakens skyld har det vel egentlig ingenting å si – så bruk den quinoaen du har, den du finner eller den som er billigst.
Søtpotet- og quinoagryte med kylling
♥ 600g kyllingfilé
♥ salt, pepper og en dash smør
♥ 1-2 ss smør
♥ 1 rødløk – finhakket
♥ 2 fedd hvitløk – finhakket
♥ 1 chili – finhakket
♥ ¼ts kanel
♥ 1-2ts paprikapulver
♥ 600 g søtpotet – i biter
♥ 2 dl quinoa
♥ 8 dl grønnsak eller kyllingkraft
♥ 1 boks hakkede tomater
♥ 1 boks sorte bønner
♥ salt og pepper
♥ Garnityr: Koriander og lime
Skjær kyllingen i ca like store biter, max 2×2 cm. Finhakk hvitløk, rødløk og chili. Del søtpoteten i ca like store biter, personlig liker jeg at de er ganske små, kanskje ca 1×1 cm. Du kan selv bestemme størrelsen, men husk at de mørnes fortere når det er små biter. Finn frem quinoa og skyll i kaldt vann. Kok opp kraften og skyll bønnene.
Stek kyllingen i en varm gryte med smør, salt og pepper – litt og litt, slik at ikke kyllingbitene kokes. Sett til side. Ha i mer smør og rødløk. La rødløken surre i et minutt eller to før du har i chili og hvitløk. Tilsett kanel og paprikapulver når denne blandingen har surret i gryten i et par minutter. Rør godt om før du har i søtpoteten. Når søtpoteten har fått et par minutter med sautering i gryten er tiden inne for å ha i hakkede tomater og kraft. Kok opp gryten, og etter 5 minutter kan du tilsette quinoaen. La gryta koke videre i 15-20 minutter. Tilsett kylling, bønner og eventuelt frisk koriander.
Bon appétit♥

Søtpotet- og quinoagryte med kylling
Ingredienser
- 600 g kyllingfilé i biter. max 2x2cm
- smør, salt og pepper
- 1-2 ss Meierismør
- 1 stk rødløk finhakket
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 1 stk rød chili finhakket
- 0,25 ts kanel
- 2 ts paprikapulver
- 600 g søtpotet i biter
- 8 dl kraft kylling eller grønnsak.
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 dl quinoa skyll i kaldt vann
- 1 boks sorte bønner skyll i kaldt vann
- salt og pepper smak til
Instruksjoner
-
Skjær råvarene som angitt i oppskriften. Stek kyllingen i en gryte med smør, salt og pepper. Sett til side.
-
Ha smør og løk i kjelen. La løken surre et par minutter før du tilsetter hvitløk og chili. La blandingen surre videre et par minutter før du tilsetter kanel og paprikapulver. Rør godt om og tilsett søtpotet. Rør om mens søtpoteten surrer i gryta i noen minutter. Tilsett kraft og tomater og kok opp. La putre i 5 minutter, før du tilsetter quinoa. La gryta putre videre i 15-20 minutter. Smak til med salt og pepper, ha i kylling og bønner og la det hele trekke noen minutter. Server med lime og koriander til.
Denne gryta er supergod og anbefales 🙂