Superdigg, superenkelt! Salatkylling er igrunn ikke helt dekkende, kyllingen kan nemlig brukes til det meste: salater, supper, sandwicher, wraps, pizza og taco for å nevne noe. Krydder kan selvfølgelig varieres ut i fra hva du skal bruke kyllingen til. Skal du bruke den til taco ville jeg jo for eksempel brukt tacokrydder.
Det som også er genialt er at du kan lage mye om gangen og ha i porsjonspakker som kan fryses eller oppbevares i kjøleskapet et par dager. Jeg har flere ganger tatt med meg salat og en porsjonspakke rett fra fryseren på morgenen, da smelter kyllingen mens den holder både seg selv og salaten kjølig frem til lunsj.
Salatkylling
Man bør ha lokk til en panne for å lage dette, men har man ikke det kan man være kreativ. Bruk for eksempel aluminiumsfolie eller en stekepanne for å dekke over.
Ingredienser
♥ 600 gr kyllingfilet
♥ 2 ss olivenolje
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 2 ts oregano
♥ 1 ts chili explosion (kan utelates eller byttes ut med chiliflak)
♥ 1 ts løkpulver
♥ 1 ts paprika
♥ 1 ts worcestersaus
♥ 1 appelsin – saften
♥ 1 dl vann – ta gjerne mer dersom kyllingfiletene er store.
Start med å lage en «paste» av krydder og olivenolje. Legg kyllingfiletene i en form, hell over krydderblandingen og gni kyllingen godt. Sett plast over og la stå i minst 30 minutter – gjerne lenger dersom du har tid og gidder å vente.
Press saften ut av en appelsin, det tilsvarer ca 1 dl juice.
Brun filetene godt på begge sider i en varm stekepanne og skru ned varmen. Hell væsken over og dekk til med lokk eller andre kreative løsninger. La det stå til nesten all væsken er fordampet – det tar ca 20-30 minutter. Da skal også kyllingen være gjennomstekt. Ha kyllingen over i en bolle eller form og dra den fra hverandre med to gafler. Kok så ut pannen med litt vann – bare et par spiseskjeer – og hell denne væsken over den «dratte» kyllingen.
Nå er den klar til å brukes til hva enn du måtte ønske av supper, salater eller pastaretter. Kun fantasien setter grenser her!
Bon appétit ♥

Salatkylling
Ingredienser
- 600 gr kyllingfilé
- 2 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk
- 2 ts oregano
- 1 ts chili explotion
- 1 ts løkpulver
- 1 ts paprika
- 1 ts worcestersaus
- 1 appelsin - saften
- 1 dl vann
Instruksjoner
-
bland olje og krydder. Gni kyllingen med krydderblandingen. La stå minst 30 min.
-
Brun godt på begge sider og hell over væsken. Skru ned til middels varme og ha på lokk. La stå å steke/koke i ca 20 min, til kyllingen er gjennomstekt og det meste av væsken har fordampet.
-
Ha kyllingbitene over i en bolle eller form og dra kyllingen fra hverandre. Kok ut pannen med et par ss vann og hell over den dratte kyllingen.