Frokost, Grov bakst, To go

Matmuffins

Noen ganger så glemmer jeg at jeg egentlig må ta bilde av all maten jeg lager – før, under og etter. Eller glemmer er vel ikke helt riktig. Jeg gidder ikke ta nye bilder fordi jeg allerede har bilder av prosessen – og tror at jeg bare trenger bilder av det ferdige produktet + eventuelt å utvikle smaken. Nettopp dette er tilfellet ved dagens innlegg, hvilket betyr at ikke alle bildene er sammenfallende. Det irriterer jo selvfølgelig meg masse, men er vel sånn i utgangspunktet ikke noe noen andre gidder å bry seg med. Men sånn er det nå en gang, og det er litt sent å gjøre noe med det nå.

Når det gjelder former har jeg ved flere anledninger testet ut silikonformer, som jeg syns fungerer ypperlig. Jeg har også testet pappformer, og må si meg fornøyd med dette alternativet også. Har ikke selv prøvd med papirformer, men dersom det er det du velger å bruke tror jeg du blir nødt til å ha et stekebrett for muffins.

Fyllet er en annen ting som bør kommenteres. Det er mange måter å ha fyllet i røren på. Enten kan du gjøre det veldig enkelt for deg selv, og tilsette alle fyllingredisensene rett i røren. Fordelen er at det er raskt og enkelt, og at du får fordelt fyllet godt i røren. På den annen side har du mindre kontroll over hvilket fyll som ender opp i hver enkelt muffin. Alternativt kan du blande fyllet for seg selv, og deretter ha det i muffinsformene før du har over muffinsrøren. Fordelen her er at du har full kontroll på hva og hvor mye fyll som ender opp i hver enkelt muffins. Ulempen er at det tar litt lenger tid. Uansett hvilken «metode» du velger å bruke ender du opp med noen digge muffins med godt med fyll.

Det er nettopp på disse to punktene jeg har bommet litt, for jeg tok bilder underveis da jeg lagde muffins i silikonformer, med fyll rett i formen og før jeg gjorde noen endringer – ganske store endringer hva angår vegetarversjonen.

Det er visst mye man skal tenke på. Men forhåpentligvis så gjør det at det går smertefritt for deg!


Matmuffins – grunnoppskrift

Nok til ca 12 middels store muffins, med fyll.

IngredienserIMG_5551
2 dl havremel
1 dl grovbakst mel
1 dl fibra fulllkornsmel
2 ss chiafrø
1 ss tørket oregano
2 ts bakepulver
 ½ ts salt
2 egg
200 gr gresk yoghurt
2 dl melk
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk – finhakket (kan utelates)

Start med å kutte alle fyll-ingrediensene slik at alt er klart. Bland deretter det tørre i en bolle og visp væsken sammen i en annen. Ha det tørre over i væskeblandingen og rør godt. Tilsett fyllet i røren og bland – eventuelt ha fyllet rett i muffinsformene: se over for kommentar.

IMG_5552IMG_5556IMG_5559

Ha røren over i muffinsformene og stek i 20-30 minutter på 200°C


Matmuffins med salamiIMG_5539

1 porsjon grunnoppskrift
6 skiver salami – i biter
3 ss soltørket tomat – i biter
40 gr grønnkål – finstrimlet
90 gr sopp – i biter
 ½ rødløk – finhakket
Fetaost til topping – smuler

Skjær salami og sopp i biter og finhakk rødløk. Skyld grønnkålen, skjær bort de grove stilkene og strimle den. Del soltørket tomat i små biter og smuldre fetaosten lett mellom fingrene. Etter min mening kan det nesten ikke bli for mye feta, men det er vel ikke alle enige i, så du får smuldre opp den mengden du mener passer.

Lag grunnrøra som beskrevet ovenfor. Tilsett alle ingrediensene, med unntak av fetaosten, og bland godt. Scoop røren over i muffinsformer. Røren hever ikke veldig mye, så hvor mye røre du ønsker i hver muffins avhenger i størst grad av hvor store muffins du ønsker. Strø over fetaosten og press den lett ned med en skje.

Ha muffinsene i ovnen på 200°C i ca 20-30 minutter.


Matmuffins vegetarIMG_5713

1 porsjon grunnoppskrift
50 gr squash – i biter
3 ss soltørket tomat – i biter
100 gr sopp – i biter
 ½ rødløk – finhakket
Fetaost til topping – smuler

Skjær squash, sopp og soltørket tomat i biter og finhakk rødløk. Smuldre opp litt fetaost.

Lag grunnrøra som beskrevet ovenfor. Tilsett alle ingrediensene, med unntak av fetaosten, og bland godt. Scoop røren over i muffinsformer. Røren hever ikke veldig mye, så hvor mye røre du ønsker i hver muffins avhenger i størst grad av hvor store muffins du ønsker. Strø over fetaosten og press den lett ned med en skje.

Ha muffinsene i ovnen på 200°C i ca 20-30 minutter.


Muffinsene kan uten problemer fryses ned og tas opp etter behov. Tiner i løpet av et par timer så det går helt fint å være dårlig på å planlegge, slik som meg. Ta de med deg, sammen med et par cherrytomater og litt ruccola, og du har et supert lite måltid. Kan med fordel varmes opp litt i mikro eller ovn dersom du har det alternativet, men de er veldig gode kalde også!

IMG_5694

Bon appétit

Matmuffins

Oppskriften er uten fyll - se tips for inspirasjon, eller finn på noe selv 🙂
Aktiv tid 20 minutes
Passiv tid 20 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredienser

 • 2 dl Havremel
 • 1 dl grovbakstmel
 • 1 dl fibra fullkornsmel
 • 2 ss chiafrø
 • 1 ss oregano
 • 2 ts bakepulver
 • 0,5 ts salt
 • 2 stk egg
 • 200 gr gresk yoghurt
 • 2 dl Melk
 • 2 ss olivenolje
 • 2 fedd hvitløk kan utelates

Instruksjoner

 1. Bland det tørre i en bolle og visp sammen væsken i en annen. Ha det sammen og bland godt. Tilsett fyll og ha røren over i muffinsformer. Stek på 200 grader i ca 20-30 minutter

Notater

Forslag til fyll:

1: salami, soltørket tomat, grønnkål, rødløk og fetaost

2: squash, soltørket tomat, sopp, rødløk, fetaost

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)