Du kommer langt med en god salat, både i matpakka og når du får besøk. Jeg syns det er veldig godt å ha noe frukt i salaten, da det bryter litt og gir et mer spennende smaksbilde. Da jeg først «komponerte» denne salaten falt valget på granateple, i stor grad fordi det er veldig enkelt å preppe på forhånd å ha stående ferdig «plukket» i kjøleskapet i en ukes tid, men det tilfører også både syre og sødme.
For det er det som er veldig kjekt med denne salaten. Når du bruker 1 times tid på å preppe kylling, byggryn og granateple på søndagen, er det veldig fort gjort å slenge sammen en fersk salat på morgenen. Jeg har pleid å strimle hjertesalat, skjære cherrytomater og fetaost på morgenen og ta med en halv avokado ved siden av, som jeg deler opp når jeg skal spise salaten. Det tar meg altså ca 5 minutter hver morgen å sette sammen en fersk salat til lunsj, det er ganske luksus.
Salaten er også perfekt å servere til lunsj eller middag. I oppskriften har jeg valgt å tilpasse oppskriften til middag til 4 personer. Jeg har servert omtrent samme mengde salat til 8 ved lunsj, men da serverte jeg sammen med både fint eltefritt brød, grovt eltefritt brød, diverse oster og speket kjøtt, i tillegg til aioli og pesto. Ved denne lunsjen serverte jeg i tillegg mini gulrotcupcakes, mini browniecupcakes og andre petit fours. Det ble en deilig lunsj med mer enn nok mat.
Byggryn til salat
Ingredienser
- 100 gr Byggryn
- 6 dl vann
- 1 ts gurkemeie
- 3 ss god olivenolje
- 1 ss sitron
- 2 ss urter f.eks.: timian
- salt + pepper
Instruksjoner
-
Ha byggryn, vann og gurkemeie i en kjele og rør om. Kok opp, la koke i ca 30 minutter - til byggrynene er passe myke.
-
Finhakk valgfri urter og bland med olje, sitronsaft, salt og pepper.
-
Hell vannet av byggrynene, bland deretter inn dressingen og avkjøl.
-
Kan oppbevares i lufttett boks i kjøleskap i opptil 1 uke.
Kylling- og byggrynssalat
En deilig enkel salat til fest, hverdags eller lunsj.
Ingredienser
- 600 gr salatkylling revet eller i biter
- 100-150 gr kokt byggryn
- 5-6 store soltørket tomat i biter
- 100 gr fetaost i biter
- 2 stk hjertesalat finstrimlet
- 0,5 stk granateple
- 15 stk cherrytomat i 2 eller 4
- 2 stk avokado i biter
Instruksjoner
-
Start med å koke byggryn og steke kylling. Du kan eventuelt kjøpe en ferdig grillet kylling og plukke denne. Da holder det med 1 kylling til denne porsjonen.
-
Plukk ut frøene av granateplet, dersom du er usikker på hvordan du kan gjøre dette kan det være en idé å se på youtube etter hvordan du skal gjøre det.
-
Finstrimle hjertesalat, del cherrytomat i 2 eller 4 - alt etter hvor store tomatene er. Del soltørkede tomater, avokado og fetaost.
-
Bland alt i en stor salatbolle og server med godt brød og gjerne pesto og/eller aioli.