Salat er spesielt godt på sommeren, ikke minst på de varmeste dagene. Denne salaten er veldig enkel, grenser mot det egoistiske og har alle smakene du ønsker deg – salt, syre, søtt i tillegg til dybde. For meg grenser denne salaten mot det egoistiske fordi den er absolutt best å lage til bare én – i oppskriften er det derfor kun mål til én porsjon. Den er også lov å fråtse i – med masse sunne og gode grønnsaker og bær.
Rød og grønn sommersalat
♥ 1 neve ruccola
♥ ½ squash – i strimler
♥ purreløk – skiver
♥ 5 asparges – i biter
♥ 1 ss olivenolje
♥ 1 ss sitronjuice
♥ salt og pepper
♥ 6 cherrytomater – i båter
♥ 3 reddiker – skiver
♥ 6 jordbær – i biter
♥ 2-3 skiver spekeskinke – gjerne norsk.
Lag strimler av squashen med en mandolin eller en potet/rotskreller. Skjær purreløk i skiver. Knekk av nederste stilken på aspargesene og skjær i biter. Bland sammen med olivenolje og sitronjuice, salt og pepper. Stek blandingen i en middels varm panne i et par minutter.
Skjær tomater i båter, reddiker i tynne skiver og jordbær i biter. Legg en neve ruccola i en skål og ha over de lune grønnsakene. Topp med tomat, jordbær og reddik og avslutt med noen skiver spekeskinke.
Topp gjerne det hele med en liten dash balsamicoeddik og server med focaccia.
Bon appétit♥

Lun rød og grønn salat
Ingredienser
- 1 neve ruccola
- 0,5 stk squash i skiver/strimler
- ca 4-5 cm purreløk i skiver
- 4-5 stk asparges i biter
- 1 ss olivenolje
- 1 ss sitronjuice
- salt og pepper
- 6 stk cherrytomater i båter
- 3 stk reddik i tynne skiver
- 6 store jordbær i biter
- 2-3 skiver spekeskinke
Instruksjoner
-
Strimle squash med en potetskreller, skjær asparges og purreløk som beskrevet ovenfor. Skis over ca 1ss sitronsaft og 1 ss olivenolje. Salt og pepre godt. Stek i varm panne i et par minutter.
-
Skjær tomater, reddiker og jordbær som beskrevet ovenfor. Ta en neve ruccola, vask og tørk. Ha i en bolle. Ha deretter over de lune grønnsakene og topp med det "røde". Avslutt gjerne med litt balsamico og server med focaccia.