Kjøtt, Middag

Lun rød og grønn salat

IMG_6046_Fotor

Salat er spesielt godt på sommeren, ikke minst på de varmeste dagene. Denne salaten er veldig enkel, grenser mot det egoistiske og har alle smakene du ønsker deg – salt, syre, søtt i tillegg til dybde. For meg grenser denne salaten mot det egoistiske fordi den er absolutt best å lage til bare én – i oppskriften er det derfor kun mål til én porsjon. Den er også lov å fråtse i – med masse sunne og gode grønnsaker og bær.


Rød og grønn sommersalatIMG_6061_Fotor

1 neve ruccola
 ½ squash – i strimler
purreløk – skiver
5 asparges – i biter
1 ss olivenolje
1 ss sitronjuice
salt og pepper
6 cherrytomater – i båter
3 reddiker – skiver
6 jordbær – i biter
2-3 skiver spekeskinke – gjerne norsk.

Lag strimler av squashen med en mandolin eller en potet/rotskreller. Skjær purreløk i skiver. Knekk av nederste stilken på aspargesene og skjær i biter. Bland sammen med olivenolje og sitronjuice, salt og pepper. Stek blandingen i en middels varm panne i et par minutter.

IMG_6035_FotorIMG_6042_FotorIMG_6039_Fotor

Skjær tomater i båter, reddiker i tynne skiver og jordbær i biter. Legg en neve ruccola i en skål og ha over de lune grønnsakene. Topp med tomat, jordbær og reddik og avslutt med noen skiver spekeskinke.

IMG_6044_Fotor IMG_6046_Fotor

Topp gjerne det hele med en liten dash balsamicoeddik og server med focaccia.


IMG_6056_Fotor

Bon appétit

Lun rød og grønn salat

Aktiv tid 5 minutes
Passiv tid 5 minutes
Total Time 10 minutes
porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

  • 1 neve ruccola
  • 0,5 stk squash i skiver/strimler
  • ca 4-5 cm purreløk i skiver
  • 4-5 stk asparges i biter
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss sitronjuice
  • salt og pepper
  • 6 stk cherrytomater i båter
  • 3 stk reddik i tynne skiver
  • 6 store jordbær i biter
  • 2-3 skiver spekeskinke

Instruksjoner

  1. Strimle squash med en potetskreller, skjær asparges og purreløk som beskrevet ovenfor. Skis over ca 1ss sitronsaft og 1 ss olivenolje. Salt og pepre godt. Stek i varm panne i et par minutter.
  2. Skjær tomater, reddiker og jordbær som beskrevet ovenfor. Ta en neve ruccola, vask og tørk. Ha i en bolle. Ha deretter over de lune grønnsakene og topp med det "røde". Avslutt gjerne med litt balsamico og server med focaccia.

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)