En variant av denne smakte jeg for første gang hos en venninne, siden har jeg gjenskapt den etter minne utallige ganger. Hovedingrediensene er for meg pesto, pasta, kylling, sopp, squash, ruccola og tomater. Denne rettens renessanse kom dog da jeg lagde min egen pesto fra bunnen. Det smaker mye mye bedre og er veldig enkelt å lage – bare se her!
Jeg er veldig glad i tomater, min samboer deler ikke min entusiasme. Det som er flott er at tomatene med fordel kan tilføres retten på tallerkenen, slik at begge får det som de ønsker seg.
Denne pastasalaten er også god dagene etterpå, og passer ypperlig til lunsj – både hjemme og i matboksen.
Pastasalat med pesto og kylling
Ingredienser
♥ ca 200 gr kylling – gjerne salatkylling
♥ 1 pk (ca 150 gr) bacon – i biter
♥ 1 liten rødløk – i båter/staver
♥ 200 gr sjampinjong – i biter
♥ ½ squash – i biter
♥ ¼ aubergine – i biter
♥ 150-200 gram tørket pasta
♥ 2-3 soltørket tomat – grovhakket (valgfritt)
♥ 1 porsjon Pesto
♥ et par never ruccola
♥ cherrytomater – halve (5-6 pr. person)
Start med å tilberede kyllingen – enten du velger å bruke oppskriften på salatkylling eller du bare vil dele kyllingen i biter, krydre og steke, det er opp til deg. Sett pastaen til koking etter anvisning på pakken – skyll i kaldt vann når koketiden er over.
Skjær bacon, squash og aubergine i biter, rødløk i staver og
sjampinjong i båter. Start med å steke bacon, sett til side. Stek rødløk til den er myk og blank, tilsett sopp, squash og aubergine – stek på middels-høy varme til grønnsakene har sunket sammen. Sett så til side.
Bland kylling, bacon, grønnsaker og pasta i en bolle. Tilsett pesto og soltørket tomat, bland godt. Sett på bordet sammen med en bolle med ruccola, en bolle med cherrytomater og gjerne hvitløksbrød eller focaccia.
Bon appétit ♥

Lun pastasalat med pesto og kylling
Ingredienser
- 150 gr pasta
- 200 gr kylling i biter
- 150 gr bacon i biter
- 1 liten rødløk i staver
- 200 gr Sjampinjong i biter
- 0,5 stk squash i biter
- 0,25 stk aubergine i biter
- 2-3 stk soltørket tomat grovhakket
- 2-3 never ruccola
- 15 stk cherrytomater halve
- 1 porsjon pesto
Instruksjoner
-
Tilbered kylling etter valgt metode. Kok pasta etter anvisning på esken, skyll i kaldt vann etter endt koketid. Skjær bacon og alle grønnsakene som angitt over. Stek bacon, sett til side. Stek rødløk til myk og blank, tilsett squash, sopp og aubergine. Stek til det faller sammen. Sett til side.
-
Bland kylling, bacon, pasta og grønnsaker. Tilsett pesto og soltørket tomat - bland godt. Sett på bordet med ruccola, cherrytomater og et godt brød.