Det kan vel kanskje se ut som at jeg elsker taco, det har jo tross alt vært tema i ganske mange av
innleggene hittil. Det stemmer i grunnen ikke – men det er jo en veldig enkel rett som er godt kjent i de norske husstander. I dag kommer det ikke taco, men en kyllingwraps basert på gårsdagens salatkylling. Og denne retten er nesten like rask som taco!
Aioli er en viktig del av wrapen og jeg driver å prøver meg frem med aioli, men har enda ikke funnet helt fram til en oppskrift jeg vil dele så det får komme senere. Enn så lenge vil jeg dele min kjøpefavoritt, som er fra Bjerke. Den er laget med créme fraîche så er vel strengt tatt ikke en ekte aioli men den er veldig god på smak, syns nå jeg.
I tillegg til aioli og kylling syns jeg det er veldig godt med syltet rødløk, som tidligere er lagt ut her på bloggen under tacotilbehør.
Kyllingwraps
Ingredienser
♥ wraps – gjerne fullkorn
♥ salatkylling
♥ aioli
♥ ruccola
♥ syltet rødløk
♥ fetaost – i smuler
♥ avokado – i biter
♥ Cherrytomater – i båter
♥ 250 gr sjampinjong – i skiver
♥ salt og pepper
Bakte søtpotetbiter
♥ 400 gr søtpotet – i biter
♥ 3 ss olje
♥ 2 fedd hvitløk – finhakket
♥ 2 ts røkt paprika krydder
♥ salt og pepper
Start med å sette ovnen på 200°C og dele søtpoteter i små biter – ca 1x1x1 cm – og ha bitene på et bakebrett. Bland olje, hvitløk og krydder. Hell krydderblandingen over potetbitene og bland godt. Sett i ovnen i ca 15 minutter til potetbitene er møre og litt sprø. Rør gjerne litt rundt etter ca halvparten av tiden er gått slik at de blir jevnere stekt. Om du ønsker kan bitene lages større, men husk at tiden i ovnen da må økes.
Skjær sjampinjongen i skiver og stek de i en tørr panne. Skjær grønnsakene i biter, skyll ruccola og smuldre opp fetaost. Ha alt i boller og sett på bordet. Varm wraps i ovnen og maten er klar!