Fugl, kylling, Middag

Kyllingsuppe fra Provence

IMG_0206_Fotor

Tiden for suppe, rødvin, peis og tepper er snart inne, og her kommer en liten rett som skal forberede deg på tiden vi er på vei inn i. Denne suppen er passe sommerlig og høstlig på en gang – perfekt nå i overgangen.

Da jeg flyttet hjemmefra og ble student måtte jeg for første gang lage mat på egenhånd. Jeg var hverken veldig interessert eller flink – men var derimot svært interessert i å spise god mat, og gjerne mat som ikke kostet all verden. Da ramlet jeg over en provençalsk kyllingsuppe som jeg har laget mange ganger siden. Den er frisk og god med en subtil smak av sitrus – en perfekt høstsuppe med masse smak.

Du kan velge å bruke kyllingfilèer eller grille en hel kylling selv, men her har jeg valgt det enkleste alternativet – kjøpe ferdig grillet kylling. Med det alternativet blir det en veldig rask og enkel hverdagssuppe, som ikke tar særlig mer enn 30 minutter å lage i stand.


Provençalsk kyllingsuppeIMG_0218_Fotor

Ingredienser
 ½-1 grillet kylling
1½ liter kraft – 1 liter kyllingkraft, ½ liter grønnsakskraft
1 boks hakkede tomater
½-1 appelsin – skallet
150 gram tørkede linser – bør bløtlegges i 30-60 minutter
1 ss olje
2 gulrøtter – i halvmåner
 ½ purre – i halvmåner
1 medium stor gul løk – i biter
½-1 fennikel – i strimler
3 fedd hvitløk – finhakket
½ ts gurkemeie
1 ss fersk hakket basilikum – kan utelates eller byttes med tørket.
salt og pepper – smak til

Finn frem ingrediensene. Vei opp linser og legg til bløt – la de ligge så lenge du har tid, alt mellom 15-60 minutter fungerer fint. Mål opp kraft/buljong og ha det i en stor kjele, sammen med finrevet appelsinskall og hakkede tomater. Ha av vannet på linsene og ha de over i gryta og kok opp.

IMG_0248_FotorIMG_0262_Fotor

Kutt grønnsakene i passe biter. Ha olje i en varm stekepanne og stek grønnsakene til de er blanke. Dra kyllingen lett fra hverandre. Når kraften har småkokt i 20-30 minutter kan du tilsette grønnsakene og gurkemeie. Når grønnsakene har trukket i noen minutter kan du tilsette kyllingen og la den trekke noen minutter til. Finhakk litt basilikum og smak til med salt og pepper.

Server gjerne med nybakt grovbrød eller et stykke fransk baguette.


IMG_0309_Fotor

Bon appétit

Kyllingsuppe fra Provence

Passiv tid 30 minutes
Total Time 30 minutes
porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 0,5-1 hel grillet kylling
  • 1,5 liter buljong/kraft 1l kylling, 0,5l grønnsak
  • 1 boks hakkede tomater
  • 0,5-1 stk appelsin finrevet skall
  • 150 gr tørkede linser
  • 2 stk gulrøtter i biter
  • 0,5 stk purre i biter
  • 1 medium løk i grove biter
  • 0,5-1 stk fennikel i strimler
  • 3 fedd hvitløk finhakket
  • 0,5-1 ts gurkemeie
  • 1 ss frisk basilikum hakket
  • salt og pepper

Instruksjoner

  1. Bløtlegg linsene. La de ligge i bløt i minst 15 min. Bland buljong, tomater, appelsinskall og linser - kok opp.
  2. Kutt grønnsaker etter anvisning og stek lett i olje til grønnsakene er blitt blanke og litt myke. Dra kyllingen og finhakk basilikum.
  3. Når suppa har kokt i 20-30 minutter kan du ha i grønnsakene og gurkemeie. La suppen koke ytterligere 5 minutter og tilsett kylling. La kyllingen trekke noen minutter før du smaker til med salt og pepper og basilikum

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)