Middag, Vegetar

Kremet rotgrønnsakssuppe

En variasjon av denne suppen fikk jeg først servert hos min søte venninne. Variasjonsmulighetene er uendelige, alt etter hvilke smaker man liker best eller hvilke grønnsaker man har i kjøleskapet.

Da jeg først lagde denne hjemme valgte jeg å lage en slags «topping» til suppen. Dette gjør at du får mer fyll og kan få plass til enda flere sunne grønnsaker i retten. Min samboer setter også pris på at det tilfører litt kjøtt i retten, men denne delen er selvfølgelig helt valgfri. Det er en enkel og god hverdagsrett som er lett å lage vegetar, for de som ønsker det.

I mindre porsjoner passer supper ypperlig som forrett også. —i så tilfelle ville jeg nok brukt mer ingefær og chili, da forretter etter min mening skal være en liten, men eksplosiv og smakfull rett.


Suppe

Ingredienser
1 stor løk – finhakket
3 fedd hvitløk – finhakket
ca 1/2 chili – uten frø – finhakket
ca 50 gr ingefær – finhakket/revetIMG_3568
1 gulrot – i terninger
1 pastinakk – i terninger
2 poteter – i terninger
2 middels store søtpoteter – i terninger
5 dl vann
1 buljongterning

Finhakk løk og hvitløk. Ta ut frøene av chilien og skrell ingefæren med en skje – finhakk begge. Skrell rotgrønnsakene og del i ca like store biter. Deler du i små biter blir grønnsakene fortere møre.

Fres løk og hvitløk i en kjele til løken er myk og blank. Tilsett chili og ingefær. Ha i rotgrønnsakene, vann og buljongen. La koke opp og ha over lokket på kjelen. Når grønnsakene er møre kan du bruke en stavmikser for å lage en kremet suppe. Husk å ikke hell av vannet! Da blir det en stappe eller puré, fremfor en suppe. Etter noen minutter har du en fløyelsmyk kremet rotsuppe. Smak til med salt og pepper og rund av smaken med crème fraîche om ønskelig.


Topping

Ingredienser
5 skiver bacon – i terninger/biter
 ½ purreløk – i skiver
100 gr sopp – i store biter
80 gr squash – i terninger

Kutt bacon i terninger, purreløk i skiver og sopp og sqash i passe biter. Stek bacon. Tilsett purre, sopp og squash. Dersom du ønsker et vegetarisk alternativ kan du bytte ut bacon med mer sopp og eventuelt litt aubergine og rødløk for ekstra smak.

IMG_3591 IMG_3595IMG_3596 IMG_3597


Server gjerne med godt brød til!

Bon appétit!

Kremet rotsuppe m/topping

Aktiv tid 5 minutes
Passiv tid 20 minutes
Total Time 25 minutes
porsjoner 3 pers

Ingredienser

Suppe

  • 1-2 ss olje
  • 1 stor gul løk finhakket
  • 3 fedd hvitløk finhakket/presset
  • 1/2 chili
  • 50 gr ingefær
  • 1 gulrot
  • 1 pastinakk
  • 2 poteter
  • 2 middels søtpoteter
  • 5 dl vann til det dekker grønnsakene
  • 1 terning grønnsaksbuljong bytt gjerne med kraft, hvis du har

Topping

  • 5 skiver bacon
  • 1/2 purreløk
  • 100 gr Sjampignon
  • 80 gr squash

Instruksjoner

  1. Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. skrell og del rotgrønnsakene i ca like store biter. Fres løk og hvitløk til mykt og blankt, tilsett chili og ingefær. Ha rotgrønnsakene, vann og buljong i gryta. Kok til mørnet og "mos" med stavmikser.
  2. Del bacon, sjampinjong og squash i biter og skjær purreløken i skiver. Stek bacon, tilsett sopp, squash og purreløk.

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)