En variasjon av denne suppen fikk jeg først servert hos min søte venninne. Variasjonsmulighetene er uendelige, alt etter hvilke smaker man liker best eller hvilke grønnsaker man har i kjøleskapet.
Da jeg først lagde denne hjemme valgte jeg å lage en slags «topping» til suppen. Dette gjør at du får mer fyll og kan få plass til enda flere sunne grønnsaker i retten. Min samboer setter også pris på at det tilfører litt kjøtt i retten, men denne delen er selvfølgelig helt valgfri. Det er en enkel og god hverdagsrett som er lett å lage vegetar, for de som ønsker det.
I mindre porsjoner passer supper ypperlig som forrett også. —i så tilfelle ville jeg nok brukt mer ingefær og chili, da forretter etter min mening skal være en liten, men eksplosiv og smakfull rett.
Suppe
Ingredienser
♥ 1 stor løk – finhakket
♥ 3 fedd hvitløk – finhakket
♥ ca 1/2 chili – uten frø – finhakket
♥ ca 50 gr ingefær – finhakket/revet
♥ 1 gulrot – i terninger
♥ 1 pastinakk – i terninger
♥ 2 poteter – i terninger
♥ 2 middels store søtpoteter – i terninger
♥ 5 dl vann
♥ 1 buljongterning
Finhakk løk og hvitløk. Ta ut frøene av chilien og skrell ingefæren med en skje – finhakk begge. Skrell rotgrønnsakene og del i ca like store biter. Deler du i små biter blir grønnsakene fortere møre.
Fres løk og hvitløk i en kjele til løken er myk og blank. Tilsett chili og ingefær. Ha i rotgrønnsakene, vann og buljongen. La koke opp og ha over lokket på kjelen. Når grønnsakene er møre kan du bruke en stavmikser for å lage en kremet suppe. Husk å ikke hell av vannet! Da blir det en stappe eller puré, fremfor en suppe. Etter noen minutter har du en fløyelsmyk kremet rotsuppe. Smak til med salt og pepper og rund av smaken med crème fraîche om ønskelig.
Topping
Ingredienser
♥ 5 skiver bacon – i terninger/biter
♥ ½ purreløk – i skiver
♥ 100 gr sopp – i store biter
♥ 80 gr squash – i terninger
Kutt bacon i terninger, purreløk i skiver og sopp og sqash i passe biter. Stek bacon. Tilsett purre, sopp og squash. Dersom du ønsker et vegetarisk alternativ kan du bytte ut bacon med mer sopp og eventuelt litt aubergine og rødløk for ekstra smak.
Server gjerne med godt brød til!
Bon appétit!♥

Kremet rotsuppe m/topping
Ingredienser
Suppe
- 1-2 ss olje
- 1 stor gul løk finhakket
- 3 fedd hvitløk finhakket/presset
- 1/2 chili
- 50 gr ingefær
- 1 gulrot
- 1 pastinakk
- 2 poteter
- 2 middels søtpoteter
- 5 dl vann til det dekker grønnsakene
- 1 terning grønnsaksbuljong bytt gjerne med kraft, hvis du har
Topping
- 5 skiver bacon
- 1/2 purreløk
- 100 gr Sjampignon
- 80 gr squash
Instruksjoner
-
Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. skrell og del rotgrønnsakene i ca like store biter. Fres løk og hvitløk til mykt og blankt, tilsett chili og ingefær. Ha rotgrønnsakene, vann og buljong i gryta. Kok til mørnet og "mos" med stavmikser.
-
Del bacon, sjampinjong og squash i biter og skjær purreløken i skiver. Stek bacon, tilsett sopp, squash og purreløk.