En god pastarett er veldig godt og stortsett også veldig enkelt. Jeg vil si at denne retten både er god, veldig enkel og rask. Du kommer langt med rundt 20-30 minutter og ingredienslisten er heller ikke så alt for lang. Passer derfor godt i en litt stressende hverdag.
Det kan lønne seg å lage kjøttbollene ganske små – det tar lenger tid, men resultatet blir bedre og det blir lettere å spise. Bruk gjerne kjøttdeig med høyere fettprosent enn karbonadedeigen, da vil du med større sannsynlighet unngå tørre boller.
I oppskriften har jeg skrevet «urter» uten å utdype videre. Du kan bruke det du har i skapet, men jeg vil foreslå oregano, timian eller basilikum i hovedsak. I kjøttbollene ville jeg helst brukt timian eller oregano. Bruk gjerne ferske urter om du har, men det fungerer fint med tørkede også – igjen: bruk det du har.
Kjøttbolle onepot-pasta
Ingredienser
Kjøttboller:
♥ 1 pk kjøttdeig
♥ ½ ts salt
♥ ½ ts pepper
♥ 25 gr revet parmesan
♥ 1 skive brød uten skorpe – bløtlagt
♥ håndfull valgfri urter – finhakket
Onepot:
♥ 150 gr spinat
♥ 3 fedd hvitløk – i skiver
♥ ca 1 ss meierismør
♥ 2 sjalottløk – finhakket
♥ 150 gr sjampinjong eller aromasopp – i biter
♥ 250 gr squash – i halvmåner
♥ 3 ss tomatpuré
♥ 1 dl fløte
♥ 3 dl vann
♥ 4 porsjoner pasta
♥ salt, pepper, urter og parmesan etter smak
Start med å lage kjøttbollene. Skjær bort skorpen på en brødskive og legg den i bløt. Ha kjøttdeig, salt, pepper, parmesan og urter i en bolle. Klem vannet ut av brødet og tilsett dette også. Bland godt, men ikke «kna» kjøttdeigen. Rull kjøttbollene, ca 1 ts i hver bolle. Har du dårlig tid eller ikke gidder å pusle kan bollene lages større. Sett så til side. Skjær hvitløken i skiver, finhakk sjalottløken, del sjampinjongen i 4 eller 6 (ettersom hvor store de er) og del squashen i halvmåner.
Stek kjøttbollene i kjelen på middels-høy varme. Sett bollene til side når de er brunet godt og skru ned varmen. La så mye som mulig av stekefettet være igjen i kjelen. Ha i hvitløken og stek et minutt eller så, før du tilsetter spinaten. Når spinaten faller sammen kan du sette dette også til side. Tilsett 1 ss meierismør i kjelen og tilsett deretter løk. La løken surre til den er blitt blank og tilsett så sjampinjong og squash. La det hele surre i gryta i et par minutter, til soppen har sluppet noe væske. Rør ut tomatpuré i kjelen og tilsett deretter spinaten, fløte, vann og pasta. Kok under lokk etter anvisning på pastapakken.
Et minutt eller så før pastaen er ferdig er det tid for å tilsette kjøttbollene. La det koke ut tiden og smak deretter til med salt, pepper, parmesan og gjerne litt friske urter – som for eksempel timian, oregano eller basilikum.
Serveres like godt alene, som med noe brød til.
Bon appétit ♥

Kjøttbolle onepot-pasta
Ingredienser
- 1 pk kjøttdeig
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 25 gr Parmesan revet
- 1 skive brød bløtlagt
- 1 håndfull urter oregano eller timian
- 150 gr spinat
- 3 fedd hvitløk finhakket
- 1 ss Meierismør
- 2 stk sjalottløk finhakket
- 150 gr sopp (aroma eller sjampinjong) i biter
- 250 gr squash i halvmåner
- 3 ss tomatpuré
- 1 dl fløte
- 3 dl vann
- 4 porsjoner pasta
- salt, pepper, urter og parmesan smak til
Instruksjoner
-
bland kjøttdeig, salt, pepper, parmesan, bløtlagt brød og finhakkede urter til en jevn masse - pass på å ikke kna deigen, men bare blande godt. Rull så i små kjøttboller - ca 1 ts store. Skjær hvitløken i skiver, finhakk sjalottløken, del sjampinjongen i 4 eller 6 (ettersom hvor store de er) og del squashen i halvmåner.
-
Stek kjøttbollene i kjelen på middels-høy varme. Sett bollene til side når de er brunet godt og skru ned varmen. La så mye som mulig av stekefettet være igjen i kjelen. Ha i hvitløken og stek et minutt eller så, før du tilsetter spinaten. Når spinaten faller sammen kan du sette dette også til side. Tilsett 1 ss meierismør i kjelen og tilsett deretter løk. La løken surre til den er blitt blank og tilsett så sjampinjong og squash. La det hele surre i gryta i et par minutter, til soppen har sluppet noe væske. Rør ut tomatpuré i kjelen og tilsett deretter spinaten, fløte, vann og pasta. Kok under lokk etter anvisning på pastapakken.
-
Et minutt eller så før pastaen er ferdig er det tid for å tilsette kjøttbollene. La det koke ut tiden og smak deretter til med salt, pepper, parmesan og gjerne litt friske urter - som for eksempel timian, oregano eller basilikum.