Fugl, kylling, Lunsj, Middag

Hverdagsrisotto

Jeg skal sette igang med en veldig enkel, ganske billig rett som jeg egentlig har kalt studentrisotto. Originaloppskriften fikk jeg av en bekjent en gang i tiden, da jeg var student. Akkurat den oppskriften jeg fikk har jeg ikke skrevet ned, og jeg husker den heller ikke, men jeg tror den lignet noe på det jeg nå skal presentere. Det er egentlig en ganske sunn, rask og billig «kylling og ris»-rett, hvor du får inn mye grønnsaker og kan til og med få brukt opp alle restegrønnsaker du har liggende. Det gjør denne retten eksepsjonell som en hverdagsrett, som passer spesielt bra mot slutten av lønningen. Derfor kaller jeg den nå for hverdagsrisotto. Den passer forresten supergodt i matpakka, eller som restemiddag.

Som sagt kan du bruke mye restegrønnsaker, men jeg skal presentere en oppskrift med mine favoritter. Du må forresten gjerne bruke risottoris, men det er ikke nødvendig. Kjøp en stor pose med billig ris, billig og bra nok!

Når det gjelder kjøtt bruker jeg ofte kyllingkjøttdeig, mest fordi det er et billig alternativ som smaker godt. Du kan dog bruke det kjøttet du ønsker, enten det er karbonadedeig, kyllingfilét, bacon eller kutte ut hele kjøttet og for eksempel bruke kikerter i stedet. Alt er lov, og det meste er digg.


Hverdagsrisotto

♥ 1 ss olivenolje
♥ 1 stor løk – finhakket
♥ 2 fedd hvitløk – finhakket
♥ ca 150gr sopp
♥ ½ squash
♥ ½-1 paprika
♥ 5-10 cherrytomater – delt i 2
♥ 1 pk kyllingkjøttdeig
♥ 2 dl ris
♥ 5 dl kyllingbuljong/kraft
♥ ca 50 gr parmesan
♥ fersk basilikum eller timian (valgfritt)

Finhakk løk og hvitløk, skjær opp sopp, squash og paprika i biter. Varm en panne over middels varme, ha olje i panna. Stek løk og hvitløk blankt, tilsett kyllingkjøttdeig og brun godt. Ha så i sopp, squash og paprika, stek godt. Tilsett ris og la den frese i noen minutter før du tilsetter ca ¼ av kraften. La kraften trekke helt inn før du tilsetter neste ¼. Fortsett slik til all kraften er trukket inn. Smak på risen, er den for hard i kjernen kan du tilsette ekstra kraft. Rør inn parmesan, tilsett deretter litt hakkede urter om du har og server, gjerne med hvitløksbrød eller en deilig loff.

Bon appétit

Hverdagsrisotto

En deilig onepot, en enkel, billig og rask hverdagsrett

Total Time 25 minutes
porsjoner 3 porsjoner

Ingredienser

 • 1 ss olivenolje
 • 1 stor løk finhakket
 • 2 fedd hvitløk finhakket
 • 150 gr sopp
 • 1/2 stk squash
 • 1/2-1 stk paprika
 • 5-10 stk cherrytomater i 2 eller 4 deler
 • 1 pk kyllingkjøttdeig
 • 2 dl ris
 • 5 dl kyllingbuljong/kraft
 • 50 gr parmesan
 • basilikum/timian

Instruksjoner

 1. Finhakk løk og hvitløk, skjær opp sopp, squash og paprika i biter. Tilsett ris og la den frese i noen minutter før du tilsetter ca ¼ av kraften.
 2. Varm en panne over middels varme, ha olje i panna. Stek løk og hvitløk blankt, tilsett kyllingkjøttdeig og brun godt. Ha så i sopp, squash og paprika, stek godt.
 3. Tilsett ris og la den frese i noen minutter før du tilsetter ca ¼ av kraften. La kraften trekke helt inn før du tilsetter neste ¼. Fortsett slik til all kraften er trukket inn.
 4. Rør inn parmesan, tilsett deretter litt hakkede urter om du har og server, gjerne med hvitløksbrød eller en deilig loff.

 

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)