Frokost, Grov bakst, To go

Grove horn med ost- og skinkefyll

Horn er digg, enkelt å lage og veldig enkelt å spise. Det kan lett tas med i matpakka og passer godt både på frokostbordet og i tursekken.


Grove horn med ost- og skinkefyllIMG_4347

Ingredienser
60 gr meierismør – smeltet
3 dl melk
200 gr hvetemel
150 gr fibra fullkornsmel
150 gr grovbakstmel
1 ts sukker
1 ts salt
1/2 pk gjær
tomatpuré
16 skiver hvitost
8 skiver skinke

Start med å smelte smøret og ha i melken. Bland det tørre i en bakebolle, gjerne en kjøkkenmaskin. IMG_4356Smuldre gjæret i melblandingen og hell melkeblandingen i bakebollen. Melkeblandingen skal holde litt under kroppstemperatur når den blandes i melblandingen. Elt deigen godt, til du har en smidig og passe fast deig. Ikke bruk for mye mel, det tar ofte litt lengre tid før deigen blir god og fast når du bruker grovere mel. Ta gjerne deigen ut av bollen og kna den sammen i en fin ball før du har den tilbake i bakebollen for heving. Sett deigen til heving og la den stå i minimum 1 time.

Ha den ferdighevede deigen ut på benken og kna lett. Del i 2 emner. La deigen hvile et par minutter. Kjevle hvert av emnene i tynne, runde leiver. Del sirkelen i 8 emner.

IMG_4389IMG_4394IMG_4402

Smør ca ¼-½ ts tomatpuré og fordel ca ½ skive skinke på hver trekant. Topp med ca 1 skive ost og rull deretter sammen. Ikke rull de for stramt, da vil de sprekke under heving og steking. Lag en liten «brett» på det ferdig rullede hornet og ha de på et bakebrett. Sett til etterheving – ca 30 minutter.

IMG_4403 IMG_4406

Når hornene er ferdig hevet skal de pensles – med litt melk, vann eller egg. Topp gjerne med sesamfrø, eventuelt med linfrø. Stek i forvarmet ovn på 220°C i ca 10-15 minutter. Avkjøles på rist.

IMG_4502


Bon appétit!

Grove horn med fyll

Aktiv tid 30 minutes
Passiv tid 10 minutes
Total Time 42 minutes
porsjoner 16 horn

Ingredienser

deig

  • 60 gr smør
  • 3 dl Melk
  • 200 gr hvetemel
  • 150 gr fibra fullkornsmel
  • 150 gr grovbakstmel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1/2 pk gjær

fyll

  • tomatpuré
  • 16 skiver hvitost
  • 8 skiver skinke

Instruksjoner

  1. Smelt smør, ha i melk. Bland det tørre og smuldre i gjær. Ha i det tørre og elt godt. Sett til heving ca 60 minutter
  2. Del deigen i to og kjevle hver av emnene i tynne, runde leiver. Del hver av leivene i 8 emner. Smør på tomatpuré og ha over skinke og ost. Rull sammen og lag "bøy" på hornet. Legg hornene på bakebrett og sett til etterheving - ca 30 min.
  3. Pensle og topp med sesamfrø. Stek i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter.

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)