Horn er digg, enkelt å lage og veldig enkelt å spise. Det kan lett tas med i matpakka og passer godt både på frokostbordet og i tursekken.
Grove horn med ost- og skinkefyll
Ingredienser
♥ 60 gr meierismør – smeltet
♥ 3 dl melk
♥ 200 gr hvetemel
♥ 150 gr fibra fullkornsmel
♥ 150 gr grovbakstmel
♥ 1 ts sukker
♥ 1 ts salt
♥ 1/2 pk gjær
♥ tomatpuré
♥ 16 skiver hvitost
♥ 8 skiver skinke
Start med å smelte smøret og ha i melken. Bland det tørre i en bakebolle, gjerne en kjøkkenmaskin. Smuldre gjæret i melblandingen og hell melkeblandingen i bakebollen. Melkeblandingen skal holde litt under kroppstemperatur når den blandes i melblandingen. Elt deigen godt, til du har en smidig og passe fast deig. Ikke bruk for mye mel, det tar ofte litt lengre tid før deigen blir god og fast når du bruker grovere mel. Ta gjerne deigen ut av bollen og kna den sammen i en fin ball før du har den tilbake i bakebollen for heving. Sett deigen til heving og la den stå i minimum 1 time.
Ha den ferdighevede deigen ut på benken og kna lett. Del i 2 emner. La deigen hvile et par minutter. Kjevle hvert av emnene i tynne, runde leiver. Del sirkelen i 8 emner.
Smør ca ¼-½ ts tomatpuré og fordel ca ½ skive skinke på hver trekant. Topp med ca 1 skive ost og rull deretter sammen. Ikke rull de for stramt, da vil de sprekke under heving og steking. Lag en liten «brett» på det ferdig rullede hornet og ha de på et bakebrett. Sett til etterheving – ca 30 minutter.
Når hornene er ferdig hevet skal de pensles – med litt melk, vann eller egg. Topp gjerne med sesamfrø, eventuelt med linfrø. Stek i forvarmet ovn på 220°C i ca 10-15 minutter. Avkjøles på rist.
Bon appétit!♥

Grove horn med fyll
Ingredienser
deig
- 60 gr smør
- 3 dl Melk
- 200 gr hvetemel
- 150 gr fibra fullkornsmel
- 150 gr grovbakstmel
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 1/2 pk gjær
fyll
- tomatpuré
- 16 skiver hvitost
- 8 skiver skinke
Instruksjoner
-
Smelt smør, ha i melk. Bland det tørre og smuldre i gjær. Ha i det tørre og elt godt. Sett til heving ca 60 minutter
-
Del deigen i to og kjevle hver av emnene i tynne, runde leiver. Del hver av leivene i 8 emner. Smør på tomatpuré og ha over skinke og ost. Rull sammen og lag "bøy" på hornet. Legg hornene på bakebrett og sett til etterheving - ca 30 min.
-
Pensle og topp med sesamfrø. Stek i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter.