Fisk, Frukt og grønnsaker, Middag, Tilbehør

Grillgrønnsaker og en enkel lakserett

Vi er midt i flytting (ja, igjen), denne gangen er vi på vei inn i ny leilighet. Det er både spennende og utmattende, og på tross av at jeg er et utpreget matvrak er jeg ekstremt elendig til å kjenne etter at jeg er sulten og trenger mat på lange dager med stress og fysisk aktivitet. På disse dagene er det derfor ekstremt lett å falle i lettvint fellen, vi gjorde det på lørdag og endte med pizza fra dominos. Det var digg det, men det gir ikke kroppen den næringen den trenger etter en lang dag uten mat, med over middels aktivitetsnivå og tidvis svært forhøyet stressnivå.

Da vi var ferdige med gårsdagens gjøremål snakket vi om å kjøpe frysepizza og dro på butikken. Heldigvis endte vi i stede opp med masse friske og ferske grønnsaker, noen laksestykker og en plan om å tilberede det hele på grillen. Hele prosessen, inkludert koking av ris, tok antageligvis ikke særlig mer enn 30 minutter. Er man super effektiv og strukturert er jeg sikker på at det hele kan gjøres unna på ca 20 minutter. Men siden hverken effektivitet eller strukturert jobbing er noen av mine sterke sider vil jeg si at 30 minutter er ganske så bra.

Det som er digg her er at du kan ta litt det du har av grønnsaker, eller det du finner. Har du muligheten er selvfølgelig ferske grønnsaker det aller beste, og noe som ikke burde være så alt for vanskelig å finne på denne tiden av året. Jeg vil absolutt anbefale å grille gulrøtter og squash om du ikke har prøvd det, det er to av mine favoritter. I tillegg er det digg med paprika, maiskolbe, løk, tomater, blomkål og sopp.


Enkel flyttelaksSnapchat-219722140362190227_Fotor

4 porsjoner

Ingredienser:
4 porsjonsstykker laks ( ca 125 gr pr pers)
3-4 sjalottløk – uten skall, delt i to
salt og pepper
4 porsjoner ris
grønnsaker:
½ blomkål – i busker
1 squash – i skiver
8 sjampinjong – delt i to
1 paprika – i biter
6 gulrøtter – delt i to på langs
olivenolje til pensling
salt og pepper
dressing:
½ grillet sitron – ca 1-1½ ss saft
3 ss olivenolje
liten neve flat persille – finhakket
pepper

I går valgte jeg å gjøre det så enkelt som mulig og kjøpte laks ferdig til å grilles fra Bunnpris sin «rask og enkel» serie. Perfekt å slenge hele aluminiumsformen på grillen, men husk selvfølgelig å ta av plastlokket.

Start med å skjær alle grønnsakene i grove biter og skru på grillen. Har du kullgrill vil dette selvfølgelig øke tilberedingstiden. Kok risen etter anvisning på pakken.

20160724_174553_FotorHa fisken på grillen og ha over salt og pepper. La den stå på grillen i 15-17 minutter. Del en sitron i to og ha den på grillen med fruktkjøttet ned. Ha en bil aluminiumsfolie på grillen, pensle gulrøttene med olje, strø salt og pepper over og ha de over på aluminiumsfolien. Gjenta med blomkålen, dersom sitronen nå er ferdig stekt og har fått en gyllen farge på kjøttsiden kan du med fordel presse litt sitron direkte over blomkålen på grillen. Pensle så squashen og paprikaen med olje og krydre før du har grønnsakene på grillen. Squashen kan med fordel stekes rett på grillristen. Sjampinjongen bør du utelate å pensle, men steke godt på den allerede oljede aluminiumsfolien.

Ta grønnsakene av grillen når de ser ut til å være ferdige, altså når de har fått en brunet farge og blitt møre. Lag en dressing med sitronsaft, god olivenolje, finhakket persille og pepper. Denne kan du ha direkte over de grillede grønnsakene, eller den kan settes på bordet så hver enkelt kan forsyne seg.

Når risen er kokt, dressingen er laget og fisk og grønnsaker er stekt er det bare å dekke på og spise. Enkel, sunn og god hverdagsrett på grillen som er perfekt nå i disse tider hvor grønnsakene er helt ferske fra markene!


20160724_214944_Fotor

Bon appétit 

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)