Alkohol, Annet, Drikke, Fest og helligdag

17.Maifrokost og bellini

Det er 17. mai, gratulerer så mye med dagen!

 

17. mai har vært en viktig dag i vår familie – vi har alle spilt i korps. Det er også den viktigste grunnen til at jeg veldig lenge mislikte 17. mai sterkt. I retrospekt må jeg jo si at jeg ser at det er en dag som har betydd mer enn jeg trodde på daværende tidspunkt. Selv om jeg ikke kunne fordra å stå opp tidlig, spille og marsjere, gå i uniform og, når jeg kom i ungdomsskolealder, ikke fikk ha fri sammen med de andre – så ser jeg nå at jeg har mange fine minner.

Jeg har hørt mange fine taler om landet vårt – som vi jo må være stolte av. Jeg har sett mange fine og klare 17.mai-morgener – med flaggheising og nasjonalsangen. Jeg har fått mye brus og kaker, is og pølser. Jeg lærte i prosessen å holde ut, at man ikke kan gi seg med ting med en gang man syns deler av det er kjedelig eller vanskelig. Jeg fikk bruke mange 17.mai-morgener sammen med gode venner og jeg har deltatt på mang en korpsfrokost på kjenn. Men det som for meg står klarest er mine fine foreldre i bunader, med bjørkeris og flagg på bilen, klare til å feire det flotte landet vi bor i – koste hva det koste vil. For det kostet nok tidvis en del å få 3 rakkerunger opp av senger og inn i bunader/uniformer og til flaggfjellet i tide.

Jeg er veldig takknemlig for at jeg er så heldig at jeg har fått bo i Norge, og at jeg har fått alle disse gode og – på daværende tidspunkt – mindre gode minnene og opplevelsene. Vi har muligheten til å skape disse øyeblikkene og minnene fordi vi bor i et fredelig land. Det må vi være takknemlige og stolte for. Det må vi feire! Gratulerer igjen med dagen – ha en strålende dag!


Det er mange som starter dagen i dag med flotte frokoster og champagnedrinker. Jeg skal jobbe, men har jukset litt og hadde en deilig brunsj på hytta. Da laget jeg horn, amerikanske pannekaker, kanelsnurrer og klassisk bellini. Her kommer min oppskrift på bellini, oppskrift på horn kommer i morgen!


Bellini

Bellini er en italiensk prosecco-cocktail skapt en gang på 1930-tallet i Venezia. Den er bestående av 1 del ferskenpuré laget på hvit fersken og 3 deler prosecco.

Pureen kan med fordel lages dagen i forveien, slik at smakene får satt seg. Oppbevares i kjøleskapet frem til bruk – egentlig skal både puré, prosecco og glass være nedkjølt.

Ingredienser
4 hvite fersken – eventuelt vanlige om du ikke finner hvite.
2 ss sukker – smak til avhengig av sødme i prosecco
 ½ vaniljestang – frøene
 ½ sitron – saften
1 flaske prosecco

Kutt fersken i små biter og skrap ut frøene fra en halv vaniljestang. Ha i en kjele, tilsett sukker og skvis over ca ½-1 sitron. Både sukker og sitron kan smakes til, utifra sødme og syre i vinen. La det hele stå på benken en time eller to før du gir blandingen et oppkok. Når blandingen koker kan du ta den av komfyren og lag puré av den med en stavmikser. La kjøle ned og sett i kjøleskapet.

Når puréen og proseccoen er nedkjølt er alt klart. Ta 1 del puré i et glass og hell deretter over 3 deler prosecco.

IMG_4540IMG_4543IMG_4545IMG_4548IMG_4551IMG_4561

Bon appétitNyt dagen 

 

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)