Print

Verdens beste sjokoladekake

En kjempeanvenlig, saftig sjokoladekake du kommertil å elske!

Aktiv tid 10 minutes
Total Time 1 hour
porsjoner 2 bunner

Ingredienser

  • 210 gr hvetemel
  • 400 gr sukker
  • 90 gr bakekakao
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 2 store egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 dl olje
  • 2,5 dl melk
  • 2,5 ss hvit eddik
  • 2,5 dl varm kaffe

Instruksjoner

  1. Finn fram alle ingrediensene - med unntak av kaffen - i god tid, så alt er romtemperert. Forvarm ovnen til 180 grader. Bland melk og eddik, la stå i ca 5 minutter. 

  2. Sikt og bland de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Bland så det våte i en annen bolle før du heller i litt og litt av det våte i den tørre blandingen mens du rører.

  3. Trakt 2,5 dl kaffe og bland i røren. Du skal nå ha en svært flytende røre.

  4. Ha bakepapir på 2 runde former og smør eventuelt kantene. Jeg bruker 2 former på 18cm og steketiden blir da ca 30-45 minutter. 

  5. Når kaken er ferdig stekt kan du la bunnene kjøles ned i formen i minimum 30 minutter. Kjøl ned bunnene helt før du har på kremer og fyll.