Kalde og varme sauser, Tilbehør

Tzatziki

Et «must have» tilbehør, spesielt nå på sommeren, er tzatziki. Den fantastisk friske, kremete agurkdippen spesielt kjent fra Hellas men også å finne i Tyrkia, er vanskelig å komme unna i disse tider. Det er et ganske anvendelig tilbehør, som går like godt til kjøttretter, grillretter av både kjøtt og fisk, salater, på burgeren og som dipp. Passer for eksempel perfekt til de greske kjøttbollene jeg la ut tidligere.


Tzatziki

IngredienserIMG_3603
1 slangeagurk – uthulet og raspet
1 stort fedd hvitløk – finhakket
6 ss gresk yoghurt – jeg bruker Lindahls
salt og pepper
sitronsaft – etter smak
litt olivenolje

Start med å hul ut en slangeagurk. Når du tar bort frøene og den mest «vannete» massen i agurken blir raspet mye mindre vannete. Det sparer deg rett og slett for masse tid – fordi du slipper å vente mens saltet prøver å dra ut vannet og du slipper å presse ut masse vann etterpå. Når du er i gang med å hule ut kan du IMG_3620også fjerne «spiren» inne i hvitløken da denne kan gi en litt bitter smak når hvitløken skal spises fersk.

Så – rasp den uthulede agurken og press lett ut noe av vannet med hånden før du har raspet over i en annen bolle. Finhakk eller mos hvitløken i en hvitløkspresse og ha i bollen med agurk. Tilsett gresk yoghurt og bland godt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Topp med litt olivenolje og sett i kjøleskapet til smakene har satt seg – minimum ca 30 minutter.

 


IMG_3630

Bon appétit 

Tzatziki

Ingredienser

  • 1 agurk uthulet og raspet
  • 1 stort fedd hvitløk finhakket
  • 6 ss gresk yoghurt
  • salt og pepper
  • sitronsaft
  • olivenolje

Instruksjoner

  1. Hul ut en agurk og rasp den fint. Klem ut noe av vannet og ha i en bolle. Finhakk hvitløk og tilsett i argurkbollen. Ha i yoghurt og bland. Smak til med sitron, salt og pepper. Hell over litt olivenolje og sett i kjøleskapet frem til bruk.

1 thought on “Tzatziki

  1. Da var den prøvd! Så kjekt at du nettopp hadde fått ut denne siden jeg fikk lyst på tzatziki til kyllingspydene mine i formiddag:-)

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)