Boller og Brød, Frokost, Grov bakst, Tilbehør

Spinatwraps

Vær litt vågal og bytt ut fredagstacoens wrap med denne grønne, sunne wrapen med spinat. Veldig enkel og rask å lage, og mye sunnere enn den vanlige hvetewrapen. Ganske digg er det også. Bytt ut kjøttdeigen med entrecote. Mariner kjøttet i tacokrydder og olje og sleng det på grillen. På denne måten får du en sunnere finish bedre tilpasset årstiden. Husk tilbehør 🙂

Disse passer utmerket som frokostwraps også, og er et supert substitutt for brødskivene. Det er både lett å lage og lett å ta med, lett å spise og inneholde mye næring. Oppskrift på det kommer litt senere.


Spinatwraps

Ingredienser:IMG_6994_Fotor
350 gr fibra fullkornsmel
2 ts bakepulver
1 ts salt
130 gr spinat – fryst, tint og «drenert»
5 ss olje – oliven eller raps
1½ dl vann

Ta spinaten opp av fryseren og la den smelte. Skvis ut vannet som er i spinaten etter tiningen og skyld ut vannet – med mindre du ønsker å bytte ut noe av vannet i oppskriften. Bland mel, bakepulver, salt og spinat, gjerne i en foodprocessor. Det er ikke nødvendig å bruke foodprocessor dersom du ikke har, men du vil få et bedre resultat hvor spinaten er blandet godt inn. Ha så i olje og bland inn.

IMG_6997_FotorIMG_7008_FotorIMG_7023_Fotor IMG_7038_Fotor

Dersom du har brukt en foodprocessor bør du nå ha blandingen over i en bakebolle før du har i vannet. Ha
vannet i blandingen og bland til du får en jevn og myk deig, uten klumper. Deigen skal ikke være klissete, men ganske myk og fleksibel.

Del deigen i 8 biter og rull til baller. Legg gjerne ballene under plast mens du jobber, så slipper du at deigen begynner å tørke ut. Kjevle ut en og en «bolle», så flat du får den – gjerne ikke mer enn et par millimeter. Deigen er svært elastisk og god å jobbe med, så det er relativt overkommelig.

IMG_7045_FotorIMG_7056_Fotor IMG_7099_FotorIMG_7101_Fotor

Når de er kjevlet ut bør de oppbevares mellom to kjøkkenhåndklær eller stekes umiddelbart. Stek på middels varme i ca 15-20 sekunder på hver side. Legg de ferdig stekte wrapsene mellom to kjøkkenhåndklær så de beholder fuktigheten. Spis når de er noe kjølt ned eller putt de i en plastikkpose og ha i kjøleskapet – eventuelt frys ned. Holder i kjøleskapet et par dager.

IMG_7530_Fotor

Dersom wrapsene blir veldig harde/sprø før du skal bruke de kan du varme de et par minutter i microen før bruk.


IMG_7671_Fotor

Bon appétit 

Spinatwraps

Aktiv tid 15 minutes
Passiv tid 5 minutes
Total Time 20 minutes
porsjoner 8 wraps

Ingredienser

  • 350 gr fibra fullkornsmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 130 gr spinat
  • 5 ss rapsolje
  • 1,5 dl vann

Instruksjoner

  1. Bland mel, bakepulver, salt og spinat i en foodprocessor. Tilsett olje og bland. Ha deretter blandingen over i en bakebolle og tilsett vann. Bland godt til du får en jevn og myk deig.
  2. Del deigen i 8 biter og rull i boller. Trykk hver av bollene flate og kjevle de ut. Stek på middels varme i en panne i 15-20 sekunder på hver side. Legg mellom to kjøkkenhåndklær til de er avkjølt. Spis eller legg i plastpose i kjøleskapet eller fryseren.

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)