Dessert, Søtt og godt

Samboerens sjokolademousse

Dette er en kjemperask sjokolademousse, og det er ikke sikkert alle er helt enige i at det i det hele tatt er en mousse, da den tross alt ikke er silkemyk og luftig og heller ikke inneholder egg. Så dette er altså sjokolademousse i sin enkleste form, og det er superdigg! Krem med sjokoladesmak og små sjokoladebiter som smelter i munnen. Det er det jeg liker med den.

Det som også er veldig digg er at du kan bruke en hvilken som helst sjokolade – alt fra 86% dyr sjokolade, til de billigste kokesjokoladene. Eller du kan bruke melkesjokolade, hvis det er det du har. Det er heller ingen fasitsvar på hvor mye sjokolade du skal bruke, det varierer med type sjokolade og hvor mye kakao det er i den.

Jeg bruker ofte freia premium 70% og da syns jeg 80 gram holder på 3 dl fløte – men dette er jo smak og behag.


Sjokolademousse a la KnutIMG_5464

Ingredienser:
80 gr sjokolade
3 dl fløte
2 ss sukker
 ½ ts vaniljetwister – kan byttes i 1 ts vaniljesukker

IMG_5468Smelt sjokoladen over vannbad i en stål eller glassbolle. La sjokoladen kjøle ned til romtemperatur, mens du rører i den jevnlig. Rører du en del i den går denne prosessen fortere.

Dersom du ikke lar sjokoladen kjøle godt ned vil du antagelig ende opp med en veldig kompakt mousse, fordi varm sjokolade vil smelte kremen og det er stor sannsynlighet for at det da også vil skille seg.

Når sjokoladen ha nådd ønsket temperatur kan du blande fløte, sukker og vanilje i en bolle. Dersom du velger å bruke vaniljesukker i stede for vaniljetwiser ville jeg ha kuttet ut ca ½ ss sukker. Miks til det begynner å danne seg myke topper i kremen – her er det viktig at du ikke pisker for lenge, det kan også resultere i et kompakt resultat.
IMG_5471 IMG_5476IMG_5478

Når kremen har begynt å toppe seg lett kan du begynne å helle i sjokoladen – litt og litt av gangen. Bland godt, men ikke pisk
for lenge – ½-1 minutt vil antageligvis holde i massevis!

Ha i porsjonsskåler og sett i kjøleskapet. Dersom du ønsker er det heller ikke noe i veien med å spise med en gang, da den allerede er stiv. Holder i kjøleskapet i et par dager uten problemer.

Topp det hele med noen ferske bær eller frukt og server.


IMG_5497

Bon appétit 

Samboerens sjokolademousse

Aktiv tid 5 minutes
Total Time 5 minutes
porsjoner 4 porsjoner

Ingredienser

  • 3 dl Kremfløte
  • 80 gr Sjokolade
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts vaniljetwister

Instruksjoner

  1. Smelt sjokolade over vannbad og rør mens den avkjøles. Den bør nå romtemperatur før du begynner å piske fløten.
  2. Bland fløte, sukker og vanilje. Pisk til det blir en luftig krem med myke topper. Ikke pisk kremen helt stiv, da blir den overpisket når du tilsetter sjokolade.
  3. Tilsett sjokolade litt og litt og pisk inn. Kan spises umiddelbart, eller fordeles i porsjonsskåler og settes i kjøleskapet.
  4. Server gjerne med friske bær eller frukt.

Notater

Vanilje twister kan her byttes med 1 ts vaniljesukker. Da kan du også droppe litt sukker.

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)