Kalde og varme sauser, Tilbehør

Pesto alla Genovese

IMG_5871_Fotor

IMG_5858_FotorPesto betyr egentlig «å knuse» og er en samlebetegnelse som refererer til produksjonsmetode – altså knuse ingrediensene i en morter. Pesto alla Genovese er det vi i Norge ofte bare kaller for «grønn pesto» – altså pesto med basillikum som hovedingrediens. Dette er for så vidt trolig verdens mest kjente og brukte pesto, og den blir derfor i stor grad kun kjent under
navnet «pesto».

Du kan bruke enten morter eller en foodprosessor, men personlig mener jeg at du får det definitivt beste resultatet om du bruker en morter. Da beholder du mye mer av teksturen og resultatet får heller ingen bitter ettersmak. Dersom du velger å bruke en foodprosessor må du jobbe fort – sett den på full hastighet i veldig kort tid. Men jeg lover at du ikke kommer til å angre på at du prøver deg med morteren – det er  absolutt en ting det er fint å investere i uansett!

Det tar jo selvfølgelig noen minutter ekstra å lage pestoen i morter, men de få minuttene bør du absolutt unne deg å avse.


Pesto alla Genovese – grønn pesto

IngredienserIMG_5863_Fotor
45 gr basilikumblader
45 gr pinjekjerner
25 gr parmesan – revet
1 fedd hvitløk – eventuelt presset
 ½ dl god olivenolje
salt og pepper – etter smak

Start med å plukke basilikumblader. Plukk bort stilken, skyll og legg på et papirhåndkle til tørk. 45 gr tilsvarer omtrent 1 stor potte. Mål opp pinjekjerner og parmesan, riv parmesanen og knus et fedd hvitløk. Ha ingrediensene i morteren. Alt skal nå knuses sammen, til det blir en sammenblandet «paste». Tilsett olivenolje og rør sammen. Smak til med salt og pepper, så er pestoen klar!

IMG_5871_FotorIMG_5873_FotorIMG_5877_FotorIMG_5881_Fotor

En deilig pesto som passer utmerket til for eksempel pasta, fisk eller kyllingretter. Pestoen holder i kjøleskap opp mot en uke i lufttett boks/glass.


IMG_5884_Fotor

Bon appétit 

Pesto alla genovese

Aktiv tid 15 minutes
Total Time 15 minutes

Ingredienser

  • 45 gr basilikum fersk
  • 45 gr pinjekjerner ikke ristede
  • 25 gr Parmesan revet
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5 dl god olivenolje
  • salt og pepper

Instruksjoner

  1. plukk og skyll basilikumbladene. La bladene tørke før du har dem i morteren sammen med pinjekjerner, hvitløksfedd og revet parmesan. Knus og bland godt. Tilsett så olivenolje og smak til med salt og pepper.

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)