Kjøtt, Middag

One pot-pasta

IMG_6848_Fotor

One pot- eller one pan-pasta har de siste årene blitt en hit. Det er jo både raskt, godt og enkelt – i tillegg til uendelig med variasjonsmuligheter – så det er jo ikke så veldig rart.

Denne lagde jeg i går, basert kun på de ingrediensene jeg hadde i kjøleskapet etter en helg hos bestemor. Og det ble kjempegodt! Det som gjør denne enkle pastaretten veldig smakfull er at pastaen samler opp all den gode smaken i sausen.

I min «versjon» må du ta et par «runder». Først skal spinaten sauteres, deretter sopp og løk brunes før pasta og væske slipper til. Det er allikevel både fryktelig enkelt og veldig raskt. Hele prosessen er unnagjort på 20-30 minutter, alt ettersom hvor lang tid du bruker på å kutte grønnsaker og hvor lenge pastaen skal koke.


One pot-pasta

Ingredienser:IMG_6830_Fotor
1 ss smør
 2-3 fedd hvitløk – i skiver
3 håndfull spinat
salt og pepper
1 ss rapsolje
3 sjalottløk – finhakket
 200gr sopp – i biter
1 dl fløte
2½ dl vann
3 porsjoner valgfri pasta
3-5 soltørket tomat – i biter
10 skiver spekeskinke – i skiver
Parmesan

Start med å skjære hvitløk i skiver, sopp i biter og finhakk sjalottløken. Ha 1 ss smør i en panne eller gryte og la det smelte. Tilsett skivet hvitløk, salt og pepper og la det surre lett. Tilsett så spinat og rør lett til den har falt sammen. Ha spinaten over i en bolle og sett til side.

IMG_6814_FotorIMG_6817_FotorIMG_6824_Fotor

Ha rapsolje og løk i gryta til løken er lett gyllen. Tilsett sopp og rør lett om til den slipper væske. Ha så i fløte, vann, pasta og den sauterte spinaten. Kok opp blandingen og la småputre etter anvisning fra pastapakken. Trekk fra ca 2 minutter fra koketiden i førsteomgang. Sett lokk på kjelen og rør et par ganger i løpet av koketiden, tilsett mer vann ved behov.

IMG_6821_FotorIMG_6826_FotorIMG_6830_Fotor

I mellomtiden er det tid for å strimle spekeskinken – jeg brukte stranda sin – og skjære soltørket tomat i små biter. Du kan eventuelt bruke ferdig oppkuttet tomat, i så tilfelle ville jeg regnet ca ½ ss per soltørket tomat i oppskriften. Når koketiden er over er det tid for å ha i skinke, tomat og litt revet parmesan, rør det godt i og la det hele putre videre i et par minutter. Smak til med pepper og server med litt parmesan på toppen.

IMG_6831_FotorIMG_6841_FotorIMG_6848_Fotor


IMG_6874_Fotor

Bon appétit

Onepot pasta

Aktiv tid 10 minutes
Passiv tid 20 minutes
Total Time 30 minutes
porsjoner 3 porsjoner

Ingredienser

 • 1 ss smør
 • 2 fedd hvitløk i skiver
 • 3 håndfull spinat
 • 1 ss rapsolje
 • 3 stk sjalottløk finhakket
 • 200 gr sjampinjong i biter
 • 1 dl fløte
 • 2,5 dl vann
 • 3 porsjoner pasta
 • 3 stk soltørket tomat i små biter
 • 10 skiver spekeskinke i skiver
 • Parmesan

Instruksjoner

 1. Skjær hvitløken i skiver, finhakk sjalottløken og skjær soppen i biter. Ha smør, hvitløk, salt og pepper i en gryte til smøret er smeltet og begynner å surre. Ha i spinat og rør til spinaten har falt sammen og blitt mørkegrønn. Ta spinatblandingen ut av kjelen.
 2. Ha i olje og løk. Tilsett sopp når løken er begynt å brunes. Stek til soppen begynner å slippe væske. Tilsett så spinatblandingen, pasta, fløte og vann. La dette koke opp og la det putre på middels-lav varme etter anvisning på pastapakken - men trekk fra ca 2 minutter på koketiden. Ha på lokket, rør med gjevne mellomrom. Etterfyll med vann ved behov. Skjær skinke og soltørket tomat og tilsett når pastaen er kokt. Ha også i parmesan. La det putre i et par minutter til før servering.

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)