cupcakes, Dessert, Søtt og godt

Mini gulrotcupcakes

Mini gulrotcupcakes er den perfekte småkake. Den er saftig, luftig og passe liten. Den er lett å servere, den er lett å spise og den passer til de aller fleste anledninger. Cupcakesene ble denne gangen 17.mai-pyntet, syns det var på sinn plass sånn med tanke på at 17.mai allerede er om 2 dager. Har du ikke funnet ut av hva du skal sette på bordet? Jeg kan foreslå disse. Oppskriften er egentlig en «kopi» av oppskriften på gulrotkaken, men jeg syns allikevel at disse fortjener sitt eget innlegg. 

Er du som meg og glemmer å kjøpe inn muffinsformer? Da bør du kjenne til et triks jeg ofte tyr til. Nemlig kvadratiske biter med bakepapir. Til minicupcakesene fant jeg det helt perfekt å klippe kvadrater av mellomleggspapir og bruke som former. Det krever selvfølgelig at du har en muffinsform.

Jeg valgte å 17.mai-pynte cupcakesene, og det er enklere enn det ser ut! Alt du trenger er en sprøytepose, eventuelt en valgfri tip – jeg brukte wilton 1E – pastafarger og grillspyd eller lignende for å fordele fargen i posen. Og selvfølgelig en luftig krem – i dette tilfellet en kremostkrem.

  

Begynn med å klippe til posen og plassere tipen. Ta deretter valgfri pastafarge og fordel i striper oppover posekanten. Du kan selv velge for tykke og hvor mange striper du ønsker. Det er bare 2. gangen jeg gjør dette, jeg har altså ikke fryktelig mye erfaring, men er ganske fornøyd med resultatet. Lag gjerne roser eller lignende, men denne gangen gikk jeg for en veldig enkel «topp».

Det med fargingen er smak og behag, og man må vel egentlig bare prøve seg fram. Practice makes perfect! Server gjerne på fat med friske bær. Det ser bra ut og smaker godt.

Gulrotcupcakes

Oppskriften gir ca 36 minicupcakes eller 18 vanlige.

porsjoner 36 minicupcakes

Ingredienser

Gulrotmuffins

 • 2 stk egg
 • 1,5 dl sukker
 • 0,5 ts vaniljeekstrakt
 • 1,5 dl hvetemel
 • 1 ts natron
 • 1 ts kanel
 • 0,25 ts salt
 • 0,75 dl olivenolje
 • 2 store gulrøtter revet

kremostfrosting

 • 75 gr smør
 • 200 gr melis
 • 0,5 ts vaniljesukker
 • 100 gr philadelphiaost

Instruksjoner

gulrotmuffins

 1. Start med å finne fram ingrediensene, slik at eggene blir romtempererte og alt er klart. Finrasp gulrøtter og bland hvetemel, natron, kanel og salt. Forvarm ovnen til 190 grader.

 2. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til en tykk eggedosis. Sikt i den tørre blandingen og rør sammen. Rør inn oljen og deretter de raspede gulrøttene.

 3. Fordel i muffinsformer. Skal du lage minimuffins er det ca 1 ss pr. muffin, lager du "vanlig" størrelse kan du ta ca 2 ss. Stek midt i ovnen. Minimuffins trenger ca 8-10 minutter, vanlige trenger ca 10-12 minutter.

 4. Sett til kjøling og kjøl helt ned før du begynner å lage kremen.

kremostfrosting

 1. Start med å piske romtemperert smør, melis og vaniljesukker hvitt. Når smørkremen er blitt ordentlig hvit og luftig kan du tilsette philadelphiaost. Det er viktig at denne er ordentlig kald for at kremen skal få riktig konsistens. Du må ikke piske kremen for lenge etter at kremosten er tilsatt, kun til kremosten er godt blandet med smørkremen. Frost cupcakesene og spis!

Bon appétit♥

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)