Dessert, Søtt og godt

Mangoyoghurtis

Is er det beste jeg vet! For å være helt ærlig er jeg vel ganske glad i alt som heter dessert, men is troner nok på toppen av lista. Om sommeren er selvfølgelig isen spesielt fristende og det kan være lurt å finne et sunnere alternativ. Dette er et sunnere alternativ! Ikke bare er det sunt men det er også veldig veldig enkelt. Finner du mango på tilbud eller billige mango hos din nærmeste grønnsaksforhandler blir det billig også. I så tilfelle er det alltid verdt å hamstre, dele i biter og fryse ned. Det er så deilig å ha i smoothier, sorbet, yoghurtis eller som smakssettende isbiter i vann. IMG_6387_Fotor

Men la oss snakke litt om mango. Mango er godt, og en perfekt moden mango med konsistens nesten som smør og som smelter i munnen er det beste i verden. Mangoen ble for alvor kjent i Norge da lavkarbodietten tok av, nettopp fordi den er kalorifattig – med sine 278 kcal pr 100 gr – og har kun 14% karbohydrater, hvilket er veldig lite i en så søt og god frukt. Dette er altså godteri for slankeren. Det er i bunn og grunn ikke det som er motivasjonen min bak denne isen, men det er en ganske ok sideeffekt. Mango inneholder i tillegg mye C-vitamin og kostfiber.

I oppskriften bruker jeg honning som søtstoff. Du trenger ikke mye og det kan være fint å smake seg frem. Jeg brukte 1 spiseskje honning og 1 spiseskje sitronjuice og syns det ble veldig balansert, men det kommer jo også an på hvor søt mango du bruker og hvilken yoghurt du bruker.


MangoyoghurtisIMG_6355_Fotor

Ingredienser:
2 store mango (ca 500gr) – i biter og fryst
 1 dl yoghurt naturell
1 – 2 ss honning – smak til
1 ss sitronjuice
2 ss vann

Del mangoen i biter og frys ned.

Ha alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor. Har du hverken blender eller foodprosessor kan du bruke en stavmikser, men det vil ta litt lenger tid og være litt mer krevende. Blend godt til blandingen er helt silkemyk og uten klumper. Dette kan ta opp mot 5 minutter. Ha blandingen i en form eller boks. Jeg brukte en brødform denne gangen, men husk at isen holder seg definitivt best om du har lokk på beholderen. Isen kan spises med en gang, eller du kan fryse den – den holder i fryseren ca 1 mnd med lokk. Ta isen opp av fryseren ca 30 minutter før bruk etter den har vært fryst.

IMG_6376_Fotor IMG_6377_Fotor

IMG_6390_Fotor IMG_6421_Fotor


IMG_6446_Fotor

Bon appétit 

Mangoyoghurtis

Aktiv tid 5 minutes
Total Time 10 minutes

Ingredienser

  • 2 store mango ca 500-550 gram
  • 1,5 dl yoghurt
  • 1 ss honning
  • 1 ss sitronjuice
  • 2 ss vann

Instruksjoner

  1. Skjær opp 2 store, modne mango i biter og frys ned. Kjøp eventuelt 500 gram fryst mango - om du finner.
  2. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller blender og la det blende til du får en jevn blanding uten klumper. Ha isen i en beholder og sett i fryseren til bruk. Den kan eventuelt spises med en gang
  3. Ta isen ut av fryseren ca 30 minutter før bruk.

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)