Fisk, Middag

Lakseburger fra Hellas

Det går mye fetaost her om dagen, jeg er utrolig glad i fetaost. Jeg er generelt veldig glad i de friske, syrlige smakene i det greske kjøkkenet, spesielt i sommerhalvåret. Laks er jo ikke en spesielt gresk fisk, men passer veldig godt med de greske smakene. Jeg er for så vidt også klar over at det finnes andre råvarer og matretter enn tzatziki, feta og tomat – men det er jo en uslåelig kombinasjon! Og definitivt verdt å prøve i en sunn-aktig burgerform med fisk.


Lakseburger fra Hellas

Oppskriften gir nok til 4/5 burgere.IMG_5730

Ingredienser:
4 laksefileter (500gr) – finhakket
1 egg – pisket
2 sjalottløk – finhakket
80 gr fetaost – i terninger
 litt sitronsaft – i underkant av ¼ sitron
salt og pepper
Tilbehør:
Burgerbrød, for eksempel søtpotetbrød
Tzatziki
Stor solmoden tomat – i skiver
Ruccola

Start med å lage brødene – I så tilfelle må du beregne god tid. Kan selvfølgelig bruke kjøpte brød – eller brød fra fryseren om du har. Kan for så vidt anbefale de luftige, superdigge søtpotetbrødene om du har tid – og oppskriften finner du her.

Lag så tzatzikien – oppskrift finner du her – og sett i kjøleskapet mens du lager burgerne.

Finhakk sjalottløk, kutt fetaost i terninger. Har laksefiletene skinn kan du dra det av før du begynner. Hakk laksen i små biter og ha laksen i en bolle og tilsett pisket egg. Mos lett med en gaffel eller potetmoser, ikke bruk stavmikser – da vil du få en fiskefarse og få en konsistens som likner litt på fiskekake, hvilket ikke er feil men jeg liker best når det er biter. Tilsett sitronsaft, salt og pepper, sjalottløk og fetaost, bland godt.

IMG_5753IMG_5761IMG_5763IMG_5766

Form laksen i burgere og stek til gjennomstekt. Stek gjerne på grillen, men da ville jeg nok valgt å steke på aluminiumsfolie, da burgeren lett faller fra hverandre.

Smør litt tzatziki på burgerbrødbunnen og strø over ruccola. Ha på burgeren, skiver av solmoden tomat og topp med enda litt tzatziki.


IMG_5848

Bon appétit 

Lakseburger fra Hellas

Aktiv tid 20 minutes
Passiv tid 5 minutes
Total Time 25 minutes
porsjoner 4 burgere

Ingredienser

  • 500 gr laksefilet
  • 1 stk egg
  • 2 stk sjalottløk
  • 80 gr fetaost
  • 0,25 stk sitron saften
  • salt og pepper

Instruksjoner

  1. Hakk laksen i små biter, bland i egg og mos lett med hendene eller en gaffel. Ha i sjalottløk, fetaost, sitronsaft og salt og pepper. Rør sammen og form burgere av blandingen. Stek til gjennomstekt og ha i mellom to gode hamburgerbrød, gjerne med tzatziki og solmoden tomat på.

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)