Kjøtt, Kvernet, Middag

Kjøttbolle onepot-pasta

En god pastarett er veldig godt og stortsett også veldig enkelt. Jeg vil si at denne retten både er god, veldig enkel og rask. Du kommer langt med rundt 20-30 minutter og ingredienslisten er heller ikke så alt for lang. Passer derfor godt i en litt stressende hverdag.

Det kan lønne seg å lage kjøttbollene ganske små – det tar lenger tid, men resultatet blir bedre og det blir lettere å spise. Bruk gjerne kjøttdeig med høyere fettprosent enn karbonadedeigen, da vil du med større sannsynlighet unngå tørre boller.

I oppskriften har jeg skrevet «urter» uten å utdype videre. Du kan bruke det du har i skapet, men jeg vil foreslå oregano, timian eller basilikum i hovedsak. I kjøttbollene ville jeg helst brukt timian eller oregano. Bruk gjerne ferske urter om du har, men det fungerer fint med tørkede også – igjen: bruk det du har.


Kjøttbolle onepot-pasta

IngredienserIMG_9246_Fotor
Kjøttboller:
1 pk kjøttdeig
 ½ ts salt
 ½ ts pepper
25 gr revet parmesan
1 skive brød uten skorpe – bløtlagt
 håndfull valgfri urter – finhakket
Onepot:
150 gr spinat
3 fedd hvitløk – i skiverIMG_9271_Fotor
ca 1 ss meierismør
2 sjalottløk – finhakket
150 gr sjampinjong eller aromasopp – i biter
250 gr squash – i halvmåner
3 ss tomatpuré
1 dl fløte
3 dl vann
4 porsjoner pasta
salt, pepper, urter og parmesan etter smak

Start med å lage kjøttbollene. Skjær bort skorpen på en brødskive og legg den i bløt. Ha kjøttdeig, salt, pepper, parmesan og urter i en bolle. Klem vannet ut av brødet og tilsett dette også. Bland godt, men ikke «kna» kjøttdeigen. Rull kjøttbollene, ca 1 ts i hver bolle. Har du dårlig tid eller ikke gidder å pusle kan bollene lages større. Sett så til side. Skjær hvitløken i skiver, finhakk sjalottløken, del sjampinjongen i 4 eller 6 (ettersom hvor store de er) og del squashen i halvmåner.

Stek kjøttbollene i kjelen på middels-høy varme. Sett bollene til side når de er brunet godt og skru ned varmen. La så mye som mulig av stekefettet være igjen i kjelen. Ha i hvitløken og stek et minutt eller så, før du tilsetter spinaten. Når spinaten faller sammen kan du sette dette også til side. Tilsett 1 ss meierismør i kjelen og tilsett deretter løk. La løken surre til den er blitt blank og tilsett så sjampinjong og squash. La det hele surre i gryta i et par minutter, til soppen har sluppet noe væske. Rør ut tomatpuré i kjelen og tilsett deretter spinaten, fløte, vann og pasta. Kok under lokk etter anvisning på pastapakken.

IMG_9274_FotorIMG_9288_FotorIMG_9295_FotorIMG_9298_FotorIMG_9301_FotorIMG_9317_FotorIMG_9321_Fotor

Et minutt eller så før pastaen er ferdig er det tid for å tilsette kjøttbollene. La det koke ut tiden og smak deretter til med salt, pepper, parmesan og gjerne litt friske urter – som for eksempel timian, oregano eller basilikum.

IMG_9359_Fotor

Serveres like godt alene, som med noe brød til.


IMG_9380_Fotor

Bon appétit 

Kjøttbolle onepot-pasta

Aktiv tid 10 minutes
Passiv tid 15 minutes
Total Time 25 minutes
porsjoner 4 porsjoner

Ingredienser

 • 1 pk kjøttdeig
 • 0,5 ts salt
 • 0,5 ts pepper
 • 25 gr Parmesan revet
 • 1 skive brød bløtlagt
 • 1 håndfull urter oregano eller timian
 • 150 gr spinat
 • 3 fedd hvitløk finhakket
 • 1 ss Meierismør
 • 2 stk sjalottløk finhakket
 • 150 gr sopp (aroma eller sjampinjong) i biter
 • 250 gr squash i halvmåner
 • 3 ss tomatpuré
 • 1 dl fløte
 • 3 dl vann
 • 4 porsjoner pasta
 • salt, pepper, urter og parmesan smak til

Instruksjoner

 1. bland kjøttdeig, salt, pepper, parmesan, bløtlagt brød og finhakkede urter til en jevn masse - pass på å ikke kna deigen, men bare blande godt. Rull så i små kjøttboller - ca 1 ts store. Skjær hvitløken i skiver, finhakk sjalottløken, del sjampinjongen i 4 eller 6 (ettersom hvor store de er) og del squashen i halvmåner.
 2. Stek kjøttbollene i kjelen på middels-høy varme. Sett bollene til side når de er brunet godt og skru ned varmen. La så mye som mulig av stekefettet være igjen i kjelen. Ha i hvitløken og stek et minutt eller så, før du tilsetter spinaten. Når spinaten faller sammen kan du sette dette også til side. Tilsett 1 ss meierismør i kjelen og tilsett deretter løk. La løken surre til den er blitt blank og tilsett så sjampinjong og squash. La det hele surre i gryta i et par minutter, til soppen har sluppet noe væske. Rør ut tomatpuré i kjelen og tilsett deretter spinaten, fløte, vann og pasta. Kok under lokk etter anvisning på pastapakken.
 3. Et minutt eller så før pastaen er ferdig er det tid for å tilsette kjøttbollene. La det koke ut tiden og smak deretter til med salt, pepper, parmesan og gjerne litt friske urter - som for eksempel timian, oregano eller basilikum.

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)