Bakverk, Søtt og godt

Kanelsnurrer

IMG_4121

Dette er min samboers absolutte favoritt i hele denne verden. Han er litt over gjennomsnittlig glad i gjærbakst, men det er lite som troner over kanelsnurren. Siden første gang jeg lagde kanelsnurrer til han har han vært trofast mot den, det er (iallefall i følge ham selv) verdens beste kanelsnurrer, og det er ingen som slår disse – uansett hvor hardt de prøver. Det er jo veldig hyggelig, og personlig ser jeg aller mest på det som en kjærlighetserklæring. Når min samboer kommer hjem til lukten av kanelsnurrer har han et helt eget ansiktsuttrykk og jeg er sikker på at det han føler på innsiden er ren lykke.

Når det er sagt er denne oppskriften sterkt inspirert av matbloggenes drIMG_4128onning – Trines matblogg – sin oppskrift. Jeg har dog gjort den til min etter utallige runder uten oppskrift, så jeg håper du finner at denne er minst like god! Det er litt tidkrevende å lage god gjærbakst og personlig liker jeg best å la deigen kaldheve over natten. Da føler jeg at jeg klarer å utnytte ventetiden best mulig, samt at deigen får hevet optimalt.

 

Bruk grunnoppskrift søt gjærdeig – som du finner her.


Kanelsnurrer

Ingredienser
1 bolledeig etter grunnoppskriften.
175 gr smør – romtemperert
8 ss brunt sukker
3 ss kanel
Pensling og pynt:
1 egg
perlesukker

IMG_4045 IMG_4067

Lag bolledeigen som beskrevet i grunnoppskriften frem til deigen er ferdig hevet. Dersom du velger å kaldheve deigen kan du ta ut smøret av kjøleskapet på samme tid som du tar ut deigen. På den måten vil smøret rekke å bli temperert og mykt.

IMG_4039 IMG_4060IMG_4106 IMG_4109

Bland sammen smør, kanel og brunt sukker til en jevn masse. Ha deigen ut på benken og kna den lett. Del deigen i to og la den hvile på benken et par minutter. Dra deigen ut i et lite rektangel og kjevle ut i et stort rektangel, ca 5-7 mm tykt. Ha over halvparten av kanelfyllet – helt ut i kantene. Brett over halvparten og dra deigen i bredden. Del deigen i bredden til 12 ca like store emner og snurr hver av emnene til en pen kanelknute. Sett på et bakebrett med bakepapir og etterhev i ca 30 minutter.

IMG_4122 IMG_4123IMG_4125 IMG_4124

Piske 1 egg og 1 ts vann. Pensle bollene med blandingen og strø over perlesukker. Stek i forvarmet ovn på 225°C i ca 12 minutter.

IMG_4155


IMG_4173

Bon appétit 

Kanelsnurrer

Aktiv tid 1 hour
Passiv tid 2 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
porsjoner 24 snurrer

Ingredienser

Bolledeig

 • 900 gr hvetemel
 • 140 gr sukker
 • 1 ts malt kardemomme
 • 1/2 ts salt
 • 25 gr fersk gjær *
 • 5 dl Melk romtemperert
 • 1 egg romtemperert
 • 150 gr Meierismør *

Kanelfyll

 • 175 gr Meierismør romteperert
 • 3 ss kanel
 • 8 ss brunt sukker

Topping

 • 1 egg
 • 1 dash Melk
 • perlesukker

Instruksjoner

 1. Bland hvetemel, sukker, malt kardemomme og salt. Smuldre i fersk gjær. Bland romtemperert egg og melk og elt det våte i det tørre. Bruk kaldt, litt mykt, smør. Elt alt smøret godt inn, dette vil ta ca 10-15 min. Kle bakebollen med plast og sett til heving.
 2. Bland sammen romtemperert smør, brunt sukker og kanel.
 3. Ha den ferdig hevede deigen ut på benken. Del i to og legg det ene emnet til side. Kjevle deigen ut til et stort rektangel, ca 5-7 mm tykk. Smør på ca halvparten av kanelfyllet og brett over. Del deigen i 12 ca like store emner. Snurr og brett til du får 12 fine snurrer på et bakepapirkledt brett.
 4. Sett på ovnen på ca 225 rader og sett snurrene til etterheving, ca 30 min. Pensle snurrene med egg og vannblandingen og strø over perlesukker. Stek snurrene i ca 12 minutter.

Notater

romtemp dersom du elter for hånd.

1 thought on “Kanelsnurrer

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)