Frokost, Helg, Lunsj, To go

Kald høstgrøt

For et par uker siden la jeg ut oppskrift på et speltbrød hvor jeg brukte steel cut fra den sorte havre. Da lovte jeg å komme med flere IMG_0078_Fotoroppskrifter med dette produktet og her kommer det en veldig enkel en. Det kommer helt sikket flere også,

Det er en kald høstgrøt, perfekt både til frokost, som mellommåltid eller lunsj og som et kveldsmåltid når søtsuget er som værst. Enkelt og greit, det eneste som krever tid er at havren må bløtlegges en god stund.

Bløtlegge havren

2,5 dl steel cut havre
2,5 dl vann

Bland havre og vann i en lufttett beholder og sett i kjøleskapet over natten. Morgenen etter heller du det hele over i en sil og lar vannet renne av. Ikke skyll havren, la bare den gjenværende væsken renne godt av – det tar noen minutter og du kan gjerne «hjelpe til» ved å røre litt med en skje. Ha havren tilbake i lufttett beholder og sett i kjøleskapet. Holdbar i kjøleskapet i godt opp mot en uke.


Kald høstgrøtimg_0714_fotor

1 porsjon
 ca. 10 ss bløtlagt havre
ca. 6-7 ss vaniljeyoghurt
1 lite (norskt) eple – skjær i små terninger
¼ts kanel (etter smak)

Det hele er nå ganske enkelt. Bland havre og yoghurt og topp med eplebiter og kanel. Jeg bruker ca ¼ts kanel, men her er det smak og behag.

Om du skal lage dette til besøk kan det være hyggelig å gjøre seg litt flid, for eksempel ved å legge det opp i lag – som en parfait.

Skal du ha med grøten som lunsj eller mellommåltid bør du ha eple ved siden av, slik at det ikke slipper væske i grøten.

Dette smaker høst på sitt beste – med vanilje, kanel, saftig eple og deilig nøtteaktig havre.


img_0706_fotor

Bon appétit

Kald høstgrøt

Aktiv tid 5 minutes
Total Time 5 minutes
porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

bløtlegge havre

  • 2,5 dl steel cut sorthavre
  • 2,5 dl vann

kald høstgrøt

  • 10 ss bløtlagt havre
  • 6-7 ss vaniljeyoghurt
  • 1 lite eple skjært i små terninger
  • 0,25 ts kanel

Instruksjoner

  1. Bland vann og havre i en lufttett beholder og sett i kjøleskapet over natten. Sil av vannet og ha havren tilbake i beholderen og sett tilbake i kjøleskapet.
  2. Bland havre, kanel og yoghurt, topp med eple.
  3. evt: Legg i lag som en parfait: start med havre, ha over litt kanel, topp med yoghurt og deretter med eplebiter. Gjenta 2-3 ganger pr. glass.

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)