Middag

Hvit pizza

Hvit pizza er noe jeg nylig prøvde ut, etter å ha blitt anbefalt det fra flere hold. Det skuffet ikke, og siden her vi laget det flere ganger. Hvit pizza betyr bare at du bytter ut tomatsausen med en crème fraîche-blanding, og pizzaen får da et ganske annet smaksbilde som er verdt å prøve ut!

For valg av mel kan du gjerne sjekke ut innlegget fra i går om nettopp dette. Det finner du her.


Pizzabunn

Pizzabunnen her er beregnet på to personer – enten som to små porsjonspizzaer eller som én stor. Kan lett regnes om til flere porsjoner, se nederst – så regner oppskriften for deg.

IngredienserIMG_4732_Fotor
325 gr hvetemel – eventuelt ca 300 gr tipo 0 mel
 ½ ts salt
2 dl vann – ca 25°C
7 gram fersk gjær
1 ss olivenolje

Mål opp mel og salt. Bland vann og gjær og tilsett i melblandingen – sammen med olivenoljen. Elt godt i 10-15 minutter. Ha deigen ut av bollen, kna del lett og lag en rund ball som du har tilbake i bollen. La deigen heve i 1-2 time. Deigen kan også lages i god tid og settes til kaldheving – bør da stå i kjøleskapet i opp mot 12 timer.

IMG_5653_FotorNår deigen er ferdig hevet er det tid for å kna/strekke/rulle den ut. Man skal egentlig ikke bruke kjevle på deigen, men skal dra og strekke den ut. Dette er forøvrig en metode jeg skal innrømme å ikke ha lært meg enda, og kjevle fungerer dersom du ser på det som eneste utvei. Ulempen er derimot at  du da vil klemme ut noen av luftboblene som har dannet seg i deigen.

Når du har laget en fin, flat pizza er det tid for topping. Ha på ønsket topping (mitt forslag kommer nedenfor) og sett i stekeovnen på forvarmet stekeplate på 275°C i ca 10-15 minutter. Dersom du har pizzastål eller pizzasten kan dette selvfølgelig benyttes. Og dersom du har en ovn som har høyere gradestokk, kan selvfølgelig også dette benyttes, men husk da at steketiden blir kortet ned.


Hvit pizza – topping

IngredienserIMG_4683_Fotor
1 dl crème fraîche
 1 fedd hvitløk – knust eller finhakket
2 ss fersk oregano – hakket
salt og pepper
topping:
 ½-1 rødløk – i skiver/halvmåner
ca 100 gr sopp – i skiver
3-5 skiver serrano- eller parmaskinke IMG_4694_Fotor
1 mozzarella – i biter
Etter steking:
Ruccola

Bland crème fraîche sausen og sett den i kjøleskapet. Den bør få stå ca 30 minutter, slik at smakene får satt seg.

Skjær rødløk og sopp i skiver, riv mozzarellaen i biter. Når pizzaen er ferdig dratt/rullet ut Skal fyllet på. Start med å smøre på et tynt lag saus, strø over rødløk og sopp. Riv serranoskinken i mindre biter og fordel den og mozzarellaen over pizzaen.  Avslutt med noen blader med fersk oregano på toppen. Du kan eventuelt vente med å legge på skinken til etter pizzaen er ferdig stekt, eller la den «smelte» over pizzaen de siste minuttene av steketiden.

Sett i ovnen på rist på 275°C (eller så varm ovnen din blir) og stek i 10-15 minutter – til skorpen og osten er svakt gyllen. Topp med ruccola og spis!

Dersom du ikke spiser kjøtt og vil droppe serranoskinken kan selvfølgelig dette gjøres uten problemer. Pizzaen har masse smak også uten skinken. Som substitutt kan du eventuelt slenge på noen hele cherrytomater, det ville i alle fall jeg gjort.


IMG_5670_Fotor

Bon appétit 

Hvit pizza

Aktiv tid 10 minutes
Passiv tid 12 minutes
Total Time 22 minutes
porsjoner 2 personer

Ingredienser

Pizzabunn

 • 300-325 gr hvetemel gjerne tipo 0
 • 1/2 ts salt
 • 2 dl vann
 • 7 gr fersk gjær
 • 1 ss olivenolje

Pizzasaus

 • 1 dl crème fraÎche
 • 1 fedd hvitløk finhakket
 • 2 ss oregano
 • salt og pepper

Topping

 • 1/2 stk rødløk
 • 100 gr sopp
 • 5 skiver serrano
 • 1 stk mozarella
 • Ruccola

Instruksjoner

Pizzadeig

 1. Bland mel og salt i en bolle og vann, gjær og olivenolje for seg. Bland vått i tørt og elt i 10-15 minutter. Sett til heving i 1-2 timer, eventuelt kaldhev over natten.
 2. Kjevle eller strekk ut deigen til du har en passe tynn pizzabunn. Ha på ønsket saus og topping før du steker pizzaen på forvarmet stekebrett i 275 grader i 10-15 minutter

Pizzasaus og topping

 1. Bland crème fraÎche-sausen og sett i kjøleskapet.
 2. Skjær rødløk og sopp i skiver, skjær eller riv mozarellaen i mindre biter.

 3. Ha saus og topping på pizzaen, stek på forvarmet stekeplate i forvarmet ovn på 275 grader i 10-15 minutter. 

 4. Topp gjerne den stekte pizzaen med rømmedressing og ruccola

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)