Frukt og grønnsaker, Tilbehør

Hurtigsyltet rødløk

Jeg er veldig glad i syltet rødløk, det gjør seg veldig godt som tilbehør til alt fra grillmat med både kjøtt og fisk, til tex-mex/meksikanske, og asiatiske retter. Den gjør seg også svært godt i salater, wraps og sandwicher. Her kommer altså en oppskrift på hurtigsyltet rødløk, hvor «syltelaken» rett og slett er limesaft. Det er veldig enkelt og greit, og er blitt en metode jeg ofte bruker når jeg har litt dårlig tid, eller når jeg skal lage en liten porsjon. Stortsett strimler jeg ½, eller bare ¼ rødløk, det holder mer enn nok til bare meg. Den ferdigsyltede løken kan stå i kjøleskapet et par dager, men har veldig mye kortere holdbarhet enn «vanlig» syltet rødløk.

Det er altså ganske enkelt. Skjær 1 rødløk i tynne skiver og plukk den litt fra hverandre og ha den i en bolle. strø over salt og sukker. Du trenger ikke mye salt, bare en liten dash, det er veldig kjipt om løken blir for salt. Press over saften fra ½ lime og bland godt. Allerede nå kan du se en forskjell i fargen på rødløken hvis du ser godt etter. Sett så bollen til side i minimum 10 minutter før den er klar til å servere.

Hurtigsyltet rødløk

Syltet rødløk på 10 minutter. Passer fint i alt fra salater, wraps og sandwicher, til texmex og asiatiske retter.

Aktiv tid 5 minutes
Total Time 15 minutes

Ingredienser

  • 1 stk rødløk tynne skiver
  • 1 dash salt
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 stk lime saften

Instruksjoner

  1. Skjør rødløken i tynne skiver. Dryss over salt og sukker. Press deretter over saften av en 1/2 lime og bland godt. La stå i minimum 10 minutter før servering.

Bon appétit ♥

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)