Kaker, Søtt og godt

Gulrotkake

Jeg husker fortsatt første gangen jeg smakte gulrotkake. Det var i konfirmasjonen min og det var nesten nøyaktig etter denne

Gulrotkakeoppskriften. Siden har jeg antageligvis laget denne kaken opp i mot 100 ganger. Jeg tror faktisk ikke det er å overdrive noe særlig. Det ble fort min absolutte favoritt og signatur kake. Jeg tror nesten at det er denne kaken som vekket bakelysten i meg den gangen for så veldig lenge siden, og jeg har utrolig mange gode minner knyttet til nettopp denne kaken.

Nå er det jo igjen konfirmasjonstid for mange, og jeg kan på det sterkeste anbefale denne kaken til kakebordet. Veldig enkel, veldig god. Tar relativt kort tid å lage, og blir bare bedre når den får stått en dag eller to. Passer også fint til bryllup og til 17.mai, som jo er rett rundt hjørnet!

Jeg har alltid laget denne kaken i en helt vanlig 24 cm/diameter rund form. Da blir kaken helt perfekt etter ca 60 min i ovnen. Denne gangen har jeg valgt å fordele kaken i 2 x 18 cm/diameter runde former, slik at kaken blir høyere og man kan få et lag med krem i midten. Hvordan du ønsker å gjøre det må du nesten finne ut av selv.


KakebunnIMG_4957

Ingredienser
4 egg
275 gr (3dl) sukker
1 ts vaniljeekstrakt
 190 gr (3dl) hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
 ½ ts salt
1½ dl olivenolje
4-5 revne gulrøtter

Sett først ovnen på 190ºC. Kle og smør 2 runde 18cm former. Skrell og finrasp gulrøtter.

Bland egg, sukker og vaniljeekstrakt til en luftig eggedosis. Bland det tørre og sikt inn i eggedosisen. Rør inn oljen og de revne gulrøttene. Jeg syns det er best å bruke olivenolje i denne kaken, og vil selvfølgelig anbefale det. Dersom du ønsker kan denne fint byttes med en annen matolje.

IMG_4754 IMG_4769IMG_4791 IMG_4794

Fordel røren likt mellom de to formene og la de steke i oven i ca 35-40 min. Sjekk om de er ferdige med en kakepinne før du tar de ut av ovnen.

IMG_4820 IMG_4835


Kremostfrosting

IMG_4922

Ingredienser
150 gr romtemperert meierismør
300 gr melis
1 ts vaniljetwister eller frøene fra ½ vaniljestang (kan droppes eller byttes ut med vaniljesukker)
200 gr philadelfiakremost

IMG_4848 IMG_4861

Ha romtemperert meierismør, vanilje og melis i en mikser og pisk til blandingen er hvitt og luftig. Start mikseren på lav hastighet, ellers vil du ha et helt kjøkken fullt av melis. Når melis og smør begynner å samle seg i en klump kan du skru opp hastigheten. Gjerne helt opp. Det er viktig å piske blandingen godt slik at den blir ordentlig luftig og ikke kornete i konsistensen. Det tar noen minutter på høy hastighet. Pisk i philadelfiakremosten, det tar bare et minutt eller så, til du får en silkemyk krem. Du må nå jobbe veldig fort, kremen blir fort varm og da er det ingen vei tilbake. Det beste er å ha alt klart når kremen er ferdig pisket.

IMG_4879 IMG_4883 IMG_4882 IMG_4922

Du velger nå selv om du vil ha frostingen i en sprøytepose eller om du bare vil smøre den rett på kaken.


La kakene kjøle godt ned før du har på kremen. Skjær av toppen på kaka, slik at du har to flate, jevne kakebunner.

IMG_4946 IMG_4951

Ha den første kakebunnen på et kakefat. Riv bakepapir i strimler og legg under kaken, slik at de er lett åIMG_4976 dra ut. Ha krem på kakebunnen og ha den andre over – med bunnen opp. Kle kaken med et tynt lag krem. Ha resten av kremen i en sprøytepose og lag fine roser oppe på kaken, slik som på toppbildet. Eventuelt kan du bare smøre på krem, slik jeg har gjort i dette tilfellet.

Jeg anbefaler å lage denne kaken dagen før den skal spises, slik at smakene får satt seg. Kaken blir igrunn bare bedre og bedre når den får stå. I så tilfelle kan du med fordel pakke den inn i plastfolie og først smøre på kremen samme dag som kaken skal spises.

Kaken kan helt fint lages i en enkel 24cm form, stek den da i ovnen på 190°C i ca 60 min.

IMG_4981

 

Bon appétit! 

Gulrotkake

En god og saftig kake med syrlig topping
Aktiv tid 20 minutes
Passiv tid 35 minutes
Total Time 55 minutes
porsjoner 1 rund kake

Ingredienser

Kaken

 • 4 egg
 • 3 dl hvitt sukker
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 3 dl hvetemel
 • 2 ts natron
 • 2 ts kanel
 • 1/2 ts salt
 • 1 1/2 dl olivenolje *
 • 4-5 gulrøtter revne

Kremostfrosting

 • 150 gr Meierismør romtemperert
 • 300 gr melis
 • 1 ts vaniljetwister eller 1/2 vaniljestang (frøene)
 • 200 gr Philadelfia smøreost

Instruksjoner

Kaken

 1. Pisk egg, sukker og vaniljeekstrakt til luftig eggedosis. Jo luftigere, jo bedre.
 2. Bland hvetemel, natron, kanel og salt. Sikt i eggedosisen og bland.
 3. Skrell og finriv gulrøttene. Rør så inn gulrøtter og olje i røren.
 4. Ha røren i formene. Stek kaken i midten av ovnen i ca 35-40 min.

Kremostfrosting

 1. Pisk mykt smør, vanilje og melis til en luftig krem. Pisk inn philadelfiaost.

Notater

 • Jeg har prøvd å bruke mange forskjellige typer oljer, og på tross av at jeg flere ganger har fått beskjed om at olivenolje ikke er godt i bakst, så er det det jeg personlig liker best å bruke i denne kaken.

2 thoughts on “Gulrotkake

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)