Frokost, Grov bakst

Grove vafler

Vafler til frokost eller lunsj er ganske digg. Disse er grove og relativt sunne, så her er det faktisk tilfellet! Spis med søtt eller salt pålegg, til frokost eller putt i matpakka. Vaflene kan også gjøres glutenfrie ved å bruke glutenfrie havregryn og bytte melet med en glutenfri type – for eksempel jyttemel eller bokhvetemel.


Grove vafler

IngredienserIMG_5097
3 dl havregryn
2 dl grovbakstmel – eller annet grovt mel, for eksempel fibra
4 ss sukker
2 ss sesamfrø
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
 ½ ts salt
1 gulrot
4 dl melk
1 dl kulturmelk/kefir/rømme
2 egg
5 ss rapsolje

IMG_5161Start med å finne frem alle ingrediensene og mål opp. Bland det tørre i en bakebolle og rasp gulroten over. Bruk eventuelt
kjøkkenmaskin med flatvisp eller håndmikser, men det er ikke nødvendig da ingenting skal piskes opp.

Når gulrot og det tørre er godt blandet kan du tilsette melk og kefir/rømme, jeg pleier å tilsette litt og litt, men det har nok lite å si for resultatet.

Visp lett sammen egg og rapsolje. Ha det over i vaffelrøren og bland godt. La røren så stå å svelle i ca 30 minutter.

IMG_5171IMG_5182IMG_5193

Pensle varmt vaffeljern med litt smør og ha i vaffelrøre. Stek til gjennomstekt, hvor lang tid dette tar avhenger av vaffeljernet og hvor mye røre du har i hver vaffel. Vaflene er ferdige når de har fått en fin og gyllen farge.

IMG_5220 IMG_5222

Prøv deg frem med det du liker av pålegg. En av mine favoritter er krydder kremost, kyllingskinke, agurk, syltet rødløk og pepper. Og syltetøy eller brunost er jo selvfølgelig en slager. Her er det (nesten) bare fantasien som setter grenser.

IMG_5238 IMG_5231

Dersom du ikke ønsker å steke opp alt kan du oppbevare røren i kjøleskapet i et par dager før den blir ødelagt. Jeg pleier å steke opp kun det jeg ønsker å spise og oppbevare resten i kjøleskapet, så har jeg ferske vafler hver dag.


IMG_5248

Bon appétit 

Grove vafler

Aktiv tid 10 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl grovbakstmel eller et annet grovt mel
  • 4 ss sukker
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 ts malt kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 gulrot revet
  • 4 dl Melk
  • 1 dl kulturmelk eller rømme
  • 2 egg
  • 5 ss rapsolje

Instruksjoner

  1. Bland det tørre, rasp gulrot i bollen. Bland godt. Bland melk og rømme/surmelk og ha det i det tørre. Miks godt. Pisk egg og olje og tilsett i vaffelrøren. La svelle i ca 30 minutter, før du steker røren i et vaffeljern.

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)