Frokost, Lunsj, To go

Grønn frokostburrito

Frokostburrito er enkelt og digg, lett å ta med og lett å lage. Passer fint både til frokost på farten og i lunsjboksen. Lag mange og frys ned, så er det bare å dra det med seg fra kjøleskapet på vei ut døra – bare husk å flytt den fra fryseren til kjøleskapet kvelden før. I turnusen min jobber jeg en del fra 7 på morgenen, noe jeg i utgangspunktet syns er litt for tidlig. Da er det veldig kjekt å kunne dra med seg en digg burrito med alt du trenger for å få kroppen i gang.

Disse er laget med spinatwraps, men du kan helt fint lage med kjøpte wraps eller noen helt andre wraps. Poenget er vel egentlig bare å ha noe å pakke inn fyllet i. Som protein – i tillegg til egg – syns jeg det er digg med sorte bønner eller kidneybønner med litt krydder, men jeg har også prøvd med både spekeskinke stekt i egget, rester av entrecôte og kokt skinke. Alt er egentlig ganske digg.

Burritoen kan fint varmes i mikroen, men husk da at den ikke må pakkes inn i folie, men i matpakkepapir.


Frokostburrito

Nok til 4 stk.

4 stykker sølvfolie eller matpapir
4 spinatwraps
2 søtpoteter – i skiver eller mos
8 egg – i røre
salt og pepper
2 bokser bønner – sorte eller kidney
ca 50 gram revet ost – kan utelates
2 avokado
salsa eller ketchup

IMG_7701_FotorLag eller kjøp wraps – jeg vil selvfølgelig anbefale å lage den selv, men hver sin lyst. Kan dog legge til at de er veldig enkle å lage, og et tar heller ikke særlig tid. Brukte vesentlig mange flere forsøk på å lage noe som lignet på hvete/maistortillas.

Du kan selv bestemme om du ønsker å lage søtpotetmos eller om du vil bake den i ovnen. Skal du bake den i ovnen vil jeg anbefale å skjære den i tynne skiver, legge den flatt utover et bakebrett og deretter ringle over/pensle med olje, salt og pepper – eventuelt også litt røkt paprika. Snu skivene og gjenta prosessen. Stek i ovnen på 200 °C i 10-20 minutter, til søtpoteten er gjennomstekt og gjerne litt «brent» i kanten.

Dersom du skal lage søtpotetmos/puré kan du skrelle søtpoteten og skjære i terninger – jo mindre terninger, jo kortere koketid. Ha terningene i en kjele og dekk med vann. Tok til mør og hell av vannet. Mos med gaffel eller potetmoser, eller du kan bruke en stavmikser for å få en helt jevn puré. Smak til med salt og pepper, og tilsett gjerne litt smør og en liten fløteskvett om du har. IMG_7718_Fotor

Pisk opp egg og stek opp eggerøre. Skal du ha i skinke, kan denne fint tilsettes i røren. Riv ost, eller bruk ferdig revet ost – for eksempel mozarella passer supert. Skal du bruke bønner bør disse skylles og renses før du steker de lett i en panne med litt krydder – for eksempel grillkrydder eller et par spiseskjeer tacokrydder. Skjær avokaone i 2, fjern steinen om skrell de. Skjær i tynne skiver – det går ½ avokado i hver wrap. Finn frem eller lag salsa, eller bruk hjemmelaget ketchup.

Så er det bare å samle alle de gode ingrediensene i en og samme wrap. Start med å legge ut 4 ark med aluminiumsfolie eller matpapir, legg 1 spinatwrap på hvert ark. Ha på søtpotet, egg, ost, bønner og avokado. Topp med salsa eller ketchup og rull det hele sammen.

IMG_7748_FotorIMG_7749_Fotor

Kan fryses ned eller oppbevares i kjøleskap i et par døgn, ville dog ikke latt den ligge i kjøleskapet utover 2 døgn. Kan nytes hvor som helst, når som helst!


IMG_9108_Fotor

Bon appétit 

Grønn frokostburito

Aktiv tid 15 minutes
Total Time 15 minutes
porsjoner 4 wraps

Ingredienser

 • 4 stk spinatwraps
 • 2 stk søtpoteter
 • 8 stk egg
 • 2 bokser bønner sorte eller kidney
 • 50 gr ost revet
 • 2 stk Avokado
 • salsa eller ketchup
 • salt og pepper

Instruksjoner

 1. Velg om du vil lage puré eller bakt søtpotet og følg en av fremgangsmåtene deretter. Å lage puré er antakelig det raskeste.
 2. Søtpotetpurè: skrell søtpotetene og del i små terninger. Ha terningene i en kjele og tilsett vann. Kok til søtpotetene er møre. Hell av vannet og knus med en gaffel/potetmoser eller bruk en stavmikser for å lage en jevn puré. Smak til med salt og pepper og tilsett eventuelt litt smør og en liten dash fløte.
 3. bakt søtpotet: skjær søtpoteten i tynne skiver, pensle med olje og strø øver salt og pepper, eventuelt også litt røkt paprikapulver. Snu skivene og gjenta. Ha i ovnen på 200 grader og stek til skivene er møre og litt "brent" i kantene. Dette vil ta ca. 15-20 minutter.
 4. Lag eggerøre av eggene, skal du ha skinke i wrapen kan det være godt å tilsette denne i røren. Skjær avokadoen i skiver og riv osten.
 5. Skyll bønnene og stek de lett i en panne med krydder, for eksempel et par skjeer tacokrydder.
 6. Bygg wrapen: Ha 4 ark aluminiumsfolie eller matpapir på benken og ha 1 tortilla på hver av disse. Ha på søtpotet i den formen du har valgt, deretter eggene. Strø over litt ost og ha så over bønnene. Topp med avokado og avslutt med en stripe salsa eller ketchup. Brett sammen som en burrito og pakk inn.
 7. Legg i fryseren eller kjøleskapet og ta den med deg, enten du skal på stranda, på jobb eller ut å reise.

1 thought on “Grønn frokostburrito

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)