Frukt og grønnsaker, Tilbehør

Grilltilbehør

Vi har brukt de siste dagene på hytta på det idylliske sørlandet. Her er det ro i sjelen og mye tid. Det fører også til kreativitet og mye god mat! Heldig for meg, heldig for de som er med og heldig for dere! Den siste uka har det jo vært sommerfeber i landet, og selv om været ikke er helt på topp her nede kan vi ikke klage med denne utsikten!

IMG_5007

Dette stedet har vært så viktig for meg gjennom alle år. Jeg har brukt utallige somre her og spist veldig mye god mat her. Jeg har lekt på svabergene og fisket krabber og vært sammen med så mange fine mennesker. Dette stedet betyr mye for meg, inspirerer meg og gir meg ro i sjela. Her lader jeg batteriene og «kvinner» meg opp til å møte verden med nytt mot.

Utsikten, været og sommerfølelsen på hytta har gjort at det har blitt mye grillmat. Raskt, enkelt og godt. En kveld resulterte det i en supergod tilbehørspakke på grillen. Veldig enkel og med noen av sesongens råvarer – asparges, cherrytomater, rødløk og fennikel. Vi spiste det som tilbehør til en biff, men det vil fungere like bra sammen med andre råvarer, som for eksempel fisk. Det er et svært lett tilbehør, og fungerer derfor fint til det meste.


Grilltilbehør i folieIMG_3865

Jeg lagde en pakke til hver, både fordi jeg syns det er greit og fordi jeg og samboeren har litt forskjellige ønsker. Mengde er her
oppgitt for ca 2 posjoner. Du trenger i tillegg aluminiumsfolie.

Ingredienser:
 litt olivenolje
 ½ rødløk – i skiver
 ½ fennikel – i skiver
6 asparges – i biter
12 cherrytomaterIMG_3861
smør i terninger
godt med salt og pepper
litt hvitvin – Gjerne en tørr og fruktig vin.
Del aluminiumsfolie i ønsket antall porsjoner. Bruk gjerne 2 ark på hver pakke. Ha litt olivenolje på hver av arkene. Skjær opp grønnsakene som angitt og ha de over på folien. Krydre godt med salt og pepper og gjerne noen kvaster timian. Skjær smør i terninger og legg rundt over grønnsakene. Pakk igjen pakkene, men hold den ene siden åpen. Hell til slutt en liten dash hvitvin inn i pakkene. Bruk gjerne en litt tørr og fruktig hvitvin – jeg brukte min favoritthvitvin, en litt spicy Chardonnay fra Sør-Afrika.

Når alt er pakket godt inn i aluminiumsfolien er det tid for å finne fram grillen. Pakkene kan godt stå en god stund på benken før de grilles. Vi grillet disse i ca 10-15 minutter på ca 200°C i en gassgrill med lokk og det var perfekt, men husk at steketid vil variere fra grill til grill, temperatur og med hvor store pakker du lager.


Poteter i folie

Nok til 2-3 personer. Aluminiumsfole eller stor aluminiumsform med lokk trengs i tillegg.IMG_3869

Ingredienser
2 store nypoteter – i båter (eller andre typer potet)
salt og pepper
olivenolje
hvitløk – hele fedd
 fersk timian eller oregano

Gjør aluminiumsformen/folien klar og ha litt olivenolje  på folien – smør gjerne litt utover. Dersom du har vanlig aluminiumsfolie (ikke grillfolie) kan du med fordel bruke dobbelt med ark.

Del 2 store nypoteter i båter og Legg på folien. Plukk fra hverandre en hvitløk og ha hele fedd – med skall – fra ca ½ hvitløk over potetene. Bruk godt med salt og pepper og ha gjerne over enda litt olivenolje. Bland potetene litt. Hvis du har kan du ta en kvast eller to med timian eller oregano å ha i pakken også. Lukk pakken godt. Vi stekte pakken på indirekte varme i grillen (ca 200°C) i ca 40 minutter og potetene var perfekte! Men igjen vil dette avhenge av grill, temperatur, hvor mye du lager, om det er direkte eller indirekte varme og hvilke typer poteter du bruker.

IMG_3879


Friskt, godt og allsidig tilbehør som passer til det meste! Håper det inspirerer!

IMG_4567

Bon appétit 

Grilltilbehør

Aktiv tid 20 minutes
Passiv tid 40 minutes
Total Time 1 hour
porsjoner 2 personer

Ingredienser

Grønnsakspakke

 • olivenolje
 • 1/2 rødløk - i skiver
 • 1/2 fennikel - i skiver
 • 6 asparges - i biter
 • 12 cherrytomater
 • salt og pepper
 • Meierismør
 • 1 dash hvitvin

Grillpoteter

 • olivenolje
 • 2 store nypoterer
 • 1/2 hvitløk
 • salt og pepper
 • 1-2 kvast(er) fersk timian eller oregano

Instruksjoner

 1. Skjær grønnsakene i oppgitt form. Ha det over på folie med olivenolje. Krydre og ha over smørklatter. Lukk pakkene godt - men hold den ene enden åpen. Hell i en liten dash hvitvin og lukk helt. Stek pakken(e) ca 15 minutter på grill med lokk.
 2. Del poteter i båter og ha det over på folie med olivenolje. Ha over hvitløk og krydder. Bland lett. Lukk pakken og stek på grillen i ca 40 minutter på indirekte varme.

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)