cupcakes, Dessert, Søtt og godt

Browniecupcake med bringebærsorbet

IMG_6011_Fotor

 

Denne oppskriften er veldig enkel, superrask og du har antageligvis alle ingrediensene i skapet. Det eneste du trenger av utstyr er en bolle, en sleiv eller slikkepott og muffinsformer – altså er det hele ganske enkelt. Du må ikke ha noe til, de er gode nok i seg selv, men det er absolutt godt med noe friskt til. Jeg gikk da for en kjempeenkel og god bringebærsorbet og det smakte fantastisk sammen!


Browniecupcake

ca 10-12 muffins

IngredienserIMG_5957_Fotor
2 store egg
3 dl sukker
100 gr smør – smeltet
1½ dl hvetemel
3 ss kakao
1½ ts vaniljesukker
 ¼ ts salt

Smelt smøret. Ha egg og sukker i en bakebolle og bland med en tresleiv eller en slikkepott til du får en sammenhengende masse. Sikt i det tørre og  bland godt. Avslutt med å ha i smøret og bland det inn, før du fordeler røren i muffinsformer.

Stek midt i ovnen på 180°C i 20-35 minutter. Ha litt is i magen og la de stå lenge nok – dersom de er understrekt vil de falle sammen og bli et sort hull. La kjøle ned før du spiser de, da blir de best. Server gjerne med bringebærsorbet!

IMG_5997_Fotor


Bringebærsorbet

IngredienserIMG_6018_Fotor
200 gr fryste bringebær
1 ss revet sitronskall
60 ml vann
60 ml sukker

Ha vann og sukker i en kjele og varm opp til sukkeret er smeltet og du har en fin sukkerlake. La kjøle ned noe. Du kan eventuelt lage en større porsjon og ha liggende, holdbarheten er ganske lang og sukkerlake kan brukes i alt fra drinker til sorbeter og andre desserter.

Ha fryste bringebær og revet sitronskall i en blender eller foodprocessor – du kan eventuelt bruke en stavmikser. Start å miks bringebærene mens du heller i litt og litt sukkerlake. Her gjelder et å smake seg litt frem, slik at sorbeten ikke blir for søt. Miks til bringebærblandingen har blitt helt myk og sett tilbake i fryseren frem til bruk.


IMG_6026_Fotor

Bon appétit

Browniecupcakes

Aktiv tid 5 minutes
Passiv tid 20 minutes
Total Time 25 minutes
porsjoner 10 muffins

Ingredienser

  • 2 store egg
  • 3 dl sukker
  • 100 gr Meierismør smeltet
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 0,25 ts salt
  • 3 ss kakao
  • 1,5 dl hvetemel

Instruksjoner

  1. Smelt smør. Bland egg og sukker, sikt i det tørre og bland i smøret. Fordel i muffinsformer og stek midt i ovnen på 180 grader i 20-35 minutter. Tar du de ut for tidlig vil muffinsene falle sammen når de kjøles ned, så ha litt is i magen.

Hei! Legg gjerne igjen spørsmål eller kommentarer! Jeg er spent på å høre hva du synes :)